Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 6 sneetjes casinobrood
- 50 gr gesmolten boter
- Zout
- Verse peper
- 6 blaadjes sla
- 3 bosuitjes
- 250 gr Hollandse of Noorse garnalen
- 2 doosjes tuinkers
- Mayonaise of cocktailsaus
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rol het brood met de deegroller of een fles zo dun mogelijk uit
- Bestrijk de sneetjes met de gesmolten boter en druk ze in souffléschaaltjes of andere passende bakjes
- Bestrooi de binnenkant met wat zout en peper en bak ze in 7-10 minuten goudbruin
- Dep de schoongemaakte slablaadjes zorgvuldig droog
- Snijd de bosuitjes in ringetjes
- Laat de garnalen op kamertemperatuur komen
- Schep de garnalen met de bosuitjes en wat peper door elkaar
- Zet de bakjes op de bordjes en bekleed ze met een passend slablad
- Vul met de garnalensalade en bestrooi bord en bakje met afgeknipte tuinkers
- Serveer direct en zet desgewenst een schaaltje met mayonaise of cocktailsaus op tafel