Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 6 sneetjes casinobrood
    • 50 gr gesmolten boter
    • Zout
    • Verse peper
    • 6 blaadjes sla
    • 3 bosuitjes
    • 250 gr Hollandse of Noorse garnalen
    • 2 doosjes tuinkers
    • Mayonaise of cocktailsaus


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rol het brood met de deegroller of een fles zo dun mogelijk uit
    • Bestrijk de sneetjes met de gesmolten boter en druk ze in souffléschaaltjes of andere passende bakjes
    • Bestrooi de binnenkant met wat zout en peper en bak ze in 7-10 minuten goudbruin
    • Dep de schoongemaakte slablaadjes zorgvuldig droog
    • Snijd de bosuitjes in ringetjes
    • Laat de garnalen op kamertemperatuur komen
    • Schep de garnalen met de bosuitjes en wat peper door elkaar
    • Zet de bakjes op de bordjes en bekleed ze met een passend slablad
    • Vul met de garnalensalade en bestrooi bord en bakje met afgeknipte tuinkers
    • Serveer direct en zet desgewenst een schaaltje met mayonaise of cocktailsaus op tafel