Aantal personen: 2

  • Ingrediënten
    • 8 gamba’s
    • 5 sjalotjes
    • 3 rode lomboks
    • 5 rawits
    • 1 stukje jahe van ongeveer 5 cm
    • 9 stengels sereh
    • 1 theelepel zout

  • Bereiding:
    • Pel de gamba’s en laat de staartjes eraan zitten.
    • Pel de sjalotjes, verwijder de steeltjes van de lomboks en rawits en schil de jahe.
    • Knip van 1 sereh-stengel de bovenkant af en snijd van de overige stengels het bovenste
      gedeelte schuin af zodat ze scherp genoeg zijn om de gamba’s eraan te prikken.
    • Wijf de sjalotjes, de lomboks, de rawits, de jahe, het zout en de afgeknipte serehstengel in
      de vijzel fijn tot een pasta.
    • Marineer de gamba’s met de pasta en prik op elke serehstengel een gamba.
    • Rooster onder de grill (of op de barbecue)