aantal personen: ??
-
Ingrediënten:- 20 grote rauwe garnalen
- 3-4 el citroensap
- zout, peper
- 1 kleine rode peper fijngesneden
- 6-8 el olijfolie
- 2 tomaten ontveld in kleine blokjes
- 2 lente uitjes in dunne ringen
- 2-3 fijngesneden peterselie
- Bereiding:
- Pel de garnalen, maar laat het staartstuk zitten.
- Verwijder het darmkanaal en snij de garnalen aan de rugzijde diep in, maar niet helemaal.
- Leg de garnalen opengeklapt op een schaal.
- Meng voor de marinade 2 el citroensap met zout, peper, rode peper, knoflook en 4 el
olijfolie en laat de garnalen 2 uur marineren. - Bak de garnalen in een grillpan aan elke kant 1-2 minuten.
- Verdeel de garnalen over de borden en bestrooi met tomaat, lente ui en peterselie.
- Sprenkel er nog 1-2 el citroensap en 3-4 el olijfolie overheen.
- Laat de salade afkoelen en serveer de garnalen op kamertemperatuur.