aantal personen: ??


  • IngrediĆ«nten:

    • 20 grote rauwe garnalen
    • 3-4 el citroensap
    • zout, peper
    • 1 kleine rode peper fijngesneden
    • 6-8 el olijfolie
    • 2 tomaten ontveld in kleine blokjes
    • 2 lente uitjes in dunne ringen
    • 2-3 fijngesneden peterselie


  • Bereiding:
    • Pel de garnalen, maar laat het staartstuk zitten.
    • Verwijder het darmkanaal en snij de garnalen aan de rugzijde diep in, maar niet helemaal.
    • Leg de garnalen opengeklapt op een schaal.
    • Meng voor de marinade 2 el citroensap met zout, peper, rode peper, knoflook en 4 el
      olijfolie en laat de garnalen 2 uur marineren.
    • Bak de garnalen in een grillpan aan elke kant 1-2 minuten.
    • Verdeel de garnalen over de borden en bestrooi met tomaat, lente ui en peterselie.
    • Sprenkel er nog 1-2 el citroensap en 3-4 el olijfolie overheen.
    • Laat de salade afkoelen en serveer de garnalen op kamertemperatuur.