Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr visafval
    • 500 gr ongepelde garnalen
    • 1 prei
    • 1 wortel
    • 1 dl blond bier
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Maak eerst de basis van de soep
    • Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout
    • Pel de garnalen
    • Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van
      de garnalen toe
    • Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt
    • Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten
      vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat
    • Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe
    • Zet het vuur laag
    • Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten
      koken om een smeuïg geheel te krijgen
    • Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur
    • Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit
    • Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon
    • Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren
    • Controleer of er nog kruiden bij moeten
    • Dien de soep zeer warm op
    • Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die
      toevoegen voor de rest van de garnalen

    • De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt