Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr visafval
- 500 gr ongepelde garnalen
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 dl blond bier
- 50 gr boter
- 2 eetlepels bloem
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Maak eerst de basis van de soep
- Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout
- Pel de garnalen
- Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van
de garnalen toe - Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt
- Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten
vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat - Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe
- Zet het vuur laag
- Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten
koken om een smeuïg geheel te krijgen - Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur
- Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit
- Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon
- Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren
- Controleer of er nog kruiden bij moeten
- Dien de soep zeer warm op
- Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die
toevoegen voor de rest van de garnalen -
De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt