• IngrediĆ«nten:



    • 1 panklare gans van ca. 4 kg

    • Zout

    • Versgemalen zwarte peper

    • 1 eetlepel gedroogde majoraan

    • 5 kleine, zure appels

    • 2 eetlepels honing

    • 2 eetlepels citroensap

    • Keukengaren of metalen pennen



  • Bereiding:



    • Verwarm de oven voor op 250 graden

    • Wrijf de gans in met zout, peper en de majoraan

    • Stop de geschilde appels zonder klokhuizen in de buikopening en sluit de opening
      met garen of pennen

    • Prik de gans rondom met een prikker in, zodat het vet er tijdens het braden uit
      kan lopen

    • Leg de gans met de borst naar beneden in de braadslee van de oven

    • Giet er 1/2 liter kokend water over, zet de braadslee onder in de oven en laat
      de gans 30 minuten stomen

    • Neem de gans uit de oven en giet de bouillon in een pan

    • Leg de gans, met de braadslee eronder op een rooster, onder in de op 200 graden
      voorverwarmde oven en braad het vlees 2 uur

    • Keer de gans na 1 uur en begiet hem regelmatig met bouillon

    • Vermeng wat van het braadvocht met de honing, het citroensap en 1 theelepel
      zout, bestrijk de gans daarmee en glaceer door de gans nog 15 minuten in de oven
      te laten staan