-
Ingrediënten:
-
1 panklare gans van ca. 4 kg -
Zout -
Versgemalen zwarte peper -
1 eetlepel gedroogde majoraan -
5 kleine, zure appels -
2 eetlepels honing -
2 eetlepels citroensap -
Keukengaren of metalen pennen
-
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 250 graden -
Wrijf de gans in met zout, peper en de majoraan -
Stop de geschilde appels zonder klokhuizen in de buikopening en sluit de opening
met garen of pennen -
Prik de gans rondom met een prikker in, zodat het vet er tijdens het braden uit
kan lopen -
Leg de gans met de borst naar beneden in de braadslee van de oven -
Giet er 1/2 liter kokend water over, zet de braadslee onder in de oven en laat
de gans 30 minuten stomen -
Neem de gans uit de oven en giet de bouillon in een pan -
Leg de gans, met de braadslee eronder op een rooster, onder in de op 200 graden
voorverwarmde oven en braad het vlees 2 uur -
Keer de gans na 1 uur en begiet hem regelmatig met bouillon -
Vermeng wat van het braadvocht met de honing, het citroensap en 1 theelepel
zout, bestrijk de gans daarmee en glaceer door de gans nog 15 minuten in de oven
te laten staan
-