Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr rijst
- 200 gr krieltjes
- 4 eieren
- 1/3 komkommer
- 1/2 paksoi
- 200 gr sperziebonen
- 1 groene paprika
- 150 gr taugé
- 1 rode ui
- Olie
- 1 pakje Quornsaté
- 1 bakje Javaanse satésaus (Conimex)
- Seroendeng
- 1 zak kroepoek
-
Bereiding:- Kook de rijst 8 minuten in ruim water en laat uitlekken
- Kook de krieltjes 15 minuten en de eieren 7 minuten
- Pel de eieren en halveer ze
- Blancheer 4-8 paksoibladeren 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze koud
- Schaaf de komkommer in plakjes
- Snijd de rest van de paksoi in reepjes
- Haal de boontjes af, halveer ze en kook ze 5 minuten
- Snijd de paprika in repen, snipper de rode ui en zoek de taugé uit
- Fruit de ui in wat olie, voeg de Quornsaté, paprika en gesneden paksoi toe en
roerbak dit 5 minuten - Bereid de saus
- Leg op elk bord een koolblad, schep daar rijst op en verdeel er de aardappelen, groenten
en Quornsaté over - Schep er wat pindasaus over, leg er de eihelften en wat komkommerplakjes bij en
bestrooi de stapeltjes met seroendeng en gebroken kroepoek