Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr rijst
    • 200 gr krieltjes
    • 4 eieren
    • 1/3 komkommer
    • 1/2 paksoi
    • 200 gr sperziebonen
    • 1 groene paprika
    • 150 gr taugé
    • 1 rode ui
    • Olie
    • 1 pakje Quornsaté
    • 1 bakje Javaanse satésaus (Conimex)
    • Seroendeng
    • 1 zak kroepoek


  • Bereiding:

    • Kook de rijst 8 minuten in ruim water en laat uitlekken
    • Kook de krieltjes 15 minuten en de eieren 7 minuten
    • Pel de eieren en halveer ze
    • Blancheer 4-8 paksoibladeren 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze koud
    • Schaaf de komkommer in plakjes
    • Snijd de rest van de paksoi in reepjes
    • Haal de boontjes af, halveer ze en kook ze 5 minuten
    • Snijd de paprika in repen, snipper de rode ui en zoek de taugé uit
    • Fruit de ui in wat olie, voeg de Quornsaté, paprika en gesneden paksoi toe en
      roerbak dit 5 minuten
    • Bereid de saus
    • Leg op elk bord een koolblad, schep daar rijst op en verdeel er de aardappelen, groenten
      en Quornsaté over
    • Schep er wat pindasaus over, leg er de eihelften en wat komkommerplakjes bij en
      bestrooi de stapeltjes met seroendeng en gebroken kroepoek