Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr kastanjechampignons
    • 75 gr boter + extra boter
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 rode paprika in blokjes
    • 1/2 eetlepel tijm
    • 50 gr bloem
    • 1/2 liter kruidenbouillon (blokje)
    • 400 gr Quornstukjes
    • 200 gr hele gepelde kastanjes (blik of vers)
    • Zout
    • Peper
    • 11 vellen fyllodeeg (diepvries)


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Snijd de kastanjechampignons in vieren en bak ze in 25 gr van de boter al omscheppend
      bruin
    • Neem de paddestoelen uit de pan
    • Fruit de ui, de rode paprika en de tijm in de rest van de boter
    • Bestrooi dit met de bloem en bak alles al omscheppend nog 1 minuut
    • Voeg al roerend beetje bij beetje de kruidenbouillon toe tot een saus ontstaat
    • Voeg de Quorn-stukjes, de hele kastanjes en de champignons toe en breng op smaak met
      zout en peper
    • Verdeel de vulling over 4 ingevette ovenschaaltjes (of 1 grote) en dek af met 5 op elkaar
      gelegde, op maat gesneden vellen fyllodeeg, elk bestreken met gesmolten boter
    • Snijd nog 6 vellen fyllodeeg in stukken, bestrijk met boter, ‘kreukel’ ze iets op en decoreer
      hier de taartjes mee
    • Bak de taartjes in 25-30 minuten in de oven goudbruin en krokant