Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr kastanjechampignons
- 75 gr boter + extra boter
- 1 gesnipperde ui
- 1 rode paprika in blokjes
- 1/2 eetlepel tijm
- 50 gr bloem
- 1/2 liter kruidenbouillon (blokje)
- 400 gr Quornstukjes
- 200 gr hele gepelde kastanjes (blik of vers)
- Zout
- Peper
- 11 vellen fyllodeeg (diepvries)
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de kastanjechampignons in vieren en bak ze in 25 gr van de boter al omscheppend
bruin - Neem de paddestoelen uit de pan
- Fruit de ui, de rode paprika en de tijm in de rest van de boter
- Bestrooi dit met de bloem en bak alles al omscheppend nog 1 minuut
- Voeg al roerend beetje bij beetje de kruidenbouillon toe tot een saus ontstaat
- Voeg de Quorn-stukjes, de hele kastanjes en de champignons toe en breng op smaak met
zout en peper - Verdeel de vulling over 4 ingevette ovenschaaltjes (of 1 grote) en dek af met 5 op elkaar
gelegde, op maat gesneden vellen fyllodeeg, elk bestreken met gesmolten boter - Snijd nog 6 vellen fyllodeeg in stukken, bestrijk met boter, ‘kreukel’ ze iets op en decoreer
hier de taartjes mee - Bak de taartjes in 25-30 minuten in de oven goudbruin en krokant