Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 600 gr schoongemaakte boerenkool
    • 1 1/4 kg aardappelen
    • 2 uien
    • 200 gr mager rookspek
    • 2 speklappen
    • 4 rundersaucijsjes
    • 1 eetlepel azijn


  • Bereiding:

    • Kook de boerenkool met 3 dl water 15 minuten in een ruime pan
    • Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op en kook alles het in 25 minuten gaar
    • Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gr bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar
    • Blus het bakvet af met de azijn en 2 dl water en laat het aan de kook komen
    • Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij