aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Tabasco
- 1 el olijfolie
- 2 el anijslikeur
- 500 gr lotte (zeeduivel)
- 2 kookbuiltjes langgraan rijst van 125 gr
- 150 gr gedroogde Italiaanse tomaten
- 1 tl komijnzaad
- Boter
- 1 dopje saffraan
- 40 gr Parmezaanse kaas
- Zout
-
Bereiding:
- Breng 1 liter water, samen met 15 druppeltjes tabasco, een teelepel zout, een
eetlepel olijfolie en 2 eetlepels anijslikeur aan de kook - Maak de vis schoon en snijd hem in kleine stukken
- Pocheer de lotte gedurende 2 a 5 minuten in het kokende water
- Schep de vis uit en gebruik het kookvocht om de rijst in ongeveer 10 minuten
gaar te koken - Snijd de tomaten in reepjes en voeg ze bij de rijst
- Laat ze samen met de rijst nog 10 minuten koken
- Schep de tomaten uit het vocht en laat de rijstbuiltjes uitlekken
- Giet het water weg
- Maak de rijstbuiljtes leeg in de kookpan, strooi er een teelepel komijnzaad
over en roer er de gepocheerde vis en de tomaatreepjes onder - Meng de saffraan met 75 gr boter en roer deze onder de rijst
- Zet de pan nog even op het vuur en roer alles goed dooreen
- Geef de Parmezaanse kaas er apart bij
- Breng 1 liter water, samen met 15 druppeltjes tabasco, een teelepel zout, een