aantal personen: 4

  • Ingredi├źnten:
    • Tabasco
    • 1 el olijfolie
    • 2 el anijslikeur
    • 500 gr lotte (zeeduivel)
    • 2 kookbuiltjes langgraan rijst van 125 gr
    • 150 gr gedroogde Italiaanse tomaten
    • 1 tl komijnzaad
    • Boter
    • 1 dopje saffraan
    • 40 gr Parmezaanse kaas
    • Zout

  • Bereiding:

    • Breng 1 liter water, samen met 15 druppeltjes tabasco, een teelepel zout, een
      eetlepel olijfolie en 2 eetlepels anijslikeur aan de kook
    • Maak de vis schoon en snijd hem in kleine stukken
    • Pocheer de lotte gedurende 2 a 5 minuten in het kokende water
    • Schep de vis uit en gebruik het kookvocht om de rijst in ongeveer 10 minuten
      gaar te koken
    • Snijd de tomaten in reepjes en voeg ze bij de rijst
    • Laat ze samen met de rijst nog 10 minuten koken
    • Schep de tomaten uit het vocht en laat de rijstbuiltjes uitlekken
    • Giet het water weg
    • Maak de rijstbuiljtes leeg in de kookpan, strooi er een teelepel komijnzaad
      over en roer er de gepocheerde vis en de tomaatreepjes onder
    • Meng de saffraan met 75 gr boter en roer deze onder de rijst
    • Zet de pan nog even op het vuur en roer alles goed dooreen
    • Geef de Parmezaanse kaas er apart bij