-
Ingrediënten- Deeg:
- 200 gr volkoren tarwemeel
- 2 tl wijnsteenpoeder
- 200 gr magere kwark
- mespunt zout, mespunt peper
- 2 el Provençaalse gedroogde kruiden
- vulling :
- 4 grof gesneden uien
- 2 teentjes knoflook
- iets zout en peper
- 1 el Provençaalse gedroogde kruiden
- 3 eiwitten
- Zwitserse strooikaas
- 2 tl tamari
- 1 dl magere melk
- 2 maatschepjes Tartex Biobin
-
Bereiding:- Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed dit flink door
- Vet een aardewerk pizzaschaal in en bestuif die met tarwemeel
- Rol het deeg met een deegroller uit op de maat van de pizzaschaal en leg het deeg erin
- Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg
- Bak de uien met de knoflook fruitig in een teflonpan (zonder boter)
- Voeg peper, zout en Provençaalse kruiden toe en bak dit even mee
- Verdeel dit mengsel over het deeg
- Klop de eiwitten samen met de tamari, melk, Tartex Biobin en Zwitserse strooikaas stijf
- Giet dit over de uien en bestrooi de taart met wat Zwitserse strooikaas
- Bak de taart in op 175° C in ongeveer 30 minuten gaar en bruin
- De taart kan warm en koud gegeten worden