• Ingrediënten

    • Deeg:
    • 200 gr volkoren tarwemeel
    • 2 tl wijnsteenpoeder
    • 200 gr magere kwark
    • mespunt zout, mespunt peper
    • 2 el Provençaalse gedroogde kruiden
    • vulling :
    • 4 grof gesneden uien
    • 2 teentjes knoflook
    • iets zout en peper
    • 1 el Provençaalse gedroogde kruiden
    • 3 eiwitten
    • Zwitserse strooikaas
    • 2 tl tamari
    • 1 dl magere melk
    • 2 maatschepjes Tartex Biobin


  • Bereiding:

    • Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed dit flink door
    • Vet een aardewerk pizzaschaal in en bestuif die met tarwemeel
    • Rol het deeg met een deegroller uit op de maat van de pizzaschaal en leg het deeg erin
    • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg
    • Bak de uien met de knoflook fruitig in een teflonpan (zonder boter)
    • Voeg peper, zout en Provençaalse kruiden toe en bak dit even mee
    • Verdeel dit mengsel over het deeg
    • Klop de eiwitten samen met de tamari, melk, Tartex Biobin en Zwitserse strooikaas stijf
    • Giet dit over de uien en bestrooi de taart met wat Zwitserse strooikaas
    • Bak de taart in op 175° C in ongeveer 30 minuten gaar en bruin
    • De taart kan warm en koud gegeten worden