Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 800 gr vleesvervangers (bijvoorbeeld groenteburgers, Quornstukjes of Quornburgers,
vegetarische balletjes) - Voor de yoghurtdipsaus:
- 3 dl Griekse yoghurt
- 2 geperste tenen knoflook
- 10 zwarte olijven zonder pit in ringetjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
- 1 fijngehakt bosje basilicum
- Peper
- Zout
- Voor de tomatendipsaus:
- 1/2 potje zongedroogde tomaten op olie, afgegoten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 gepureerde romatomaten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- Peper
- Zout
- Voor de avocadodipsaus:
- 2 geschilde en gepureerde rijpe avocado’s
- 1 uitgeperste citroen
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 romatomaat in kleine stukjes
- 1 uitgeperste teen knoflook
- Peper
- Zout
- En verder:
- 1,2 liter zonnebloemolie
- Brood en salade naar keuze
- 800 gr vleesvervangers (bijvoorbeeld groenteburgers, Quornstukjes of Quornburgers,
-
Bereiding:- Snijd de vleesvervangers zo, dat ze gemakkelijk aan het fonduevorkje kunnen worden
geprikt - Maak de 3 dipsauzen door de ingrediënten van elke dipsaus te mengen
- Verhit de olie in een fonduepan tot 180°C en houd hem met een spiritusbrander op
temperatuur - De vleesvervangers zijn snel gebakken, in ± 1 minuut
- Serveer met de dipsauzen, het brood en de salade
- Als u niet van vleesvervangers houdt, kunt u deze vervangen door blokjes tofu (in
verschillende smaakvarianten), tempé en seitan
- Snijd de vleesvervangers zo, dat ze gemakkelijk aan het fonduevorkje kunnen worden