Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 800 gr vleesvervangers (bijvoorbeeld groenteburgers, Quornstukjes of Quornburgers,
      vegetarische balletjes)
    • Voor de yoghurtdipsaus:
    • 3 dl Griekse yoghurt
    • 2 geperste tenen knoflook
    • 10 zwarte olijven zonder pit in ringetjes
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
    • 1 fijngehakt bosje basilicum
    • Peper
    • Zout
    • Voor de tomatendipsaus:
    • 1/2 potje zongedroogde tomaten op olie, afgegoten
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 4 gepureerde romatomaten
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 1 teen knoflook
    • Peper
    • Zout
    • Voor de avocadodipsaus:
    • 2 geschilde en gepureerde rijpe avocado’s
    • 1 uitgeperste citroen
    • 1 fijngesnipperde ui
    • 1 romatomaat in kleine stukjes
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • Peper
    • Zout
    • En verder:
    • 1,2 liter zonnebloemolie
    • Brood en salade naar keuze


  • Bereiding:

    • Snijd de vleesvervangers zo, dat ze gemakkelijk aan het fonduevorkje kunnen worden
      geprikt
    • Maak de 3 dipsauzen door de ingrediënten van elke dipsaus te mengen
    • Verhit de olie in een fonduepan tot 180°C en houd hem met een spiritusbrander op
      temperatuur
    • De vleesvervangers zijn snel gebakken, in ± 1 minuut
    • Serveer met de dipsauzen, het brood en de salade
    • Als u niet van vleesvervangers houdt, kunt u deze vervangen door blokjes tofu (in
      verschillende smaakvarianten), tempé en seitan