Aantal personen: 8 – 10


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr gele of bruine linzen
    • 2 1/2 liter water
    • 2 fijngehakte uien
    • 1 geraspte wortel
    • 2 gekneusde teentjes knoflook
    • 1 in stukjes gesneden stengels bleekselderij
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 laurierblaadjes
    • 5 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 2 theelepel azijn


  • Bereiding:

    • Was de linzen, laat ze uitlekken en doe ze in een grote pan
    • Voeg alle ingrediĆ«nten toe, behalve de azijn en breng alles aan de
      kook
    • Laat de soep 45-50 minuten zachtjes trekken tot de linzen gaar zijn
    • Verwijder de laurierbladeren
    • Pureer de soep in een keukenmachine of draai hem door een roerzeef
    • Roer de azijn erdoor, warm hem nog even op en serveer direkt