Aantal personen: 2 – 4
- Ingrediënten
- 100 gram krab (diepvries of uit blik)
- 1 middel grote prei
- 100 gram champignons
- 2 eetlepels arachide olie
- 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
- 3 a 4 eieren
- zout en peper
- 2 deciliter bouillon
- 4 eetlepels suikervrije tomatenketchup
- 6 druppels natrena vloeibaar
- 2 eetlepels neutrale sojasaus
- 1 eetlepel djahe
- Bereiding:
- Laat de diepgevroren krab ontdooien, of laat het blikje uitlekken.
- Verwijder de kraakbeenachtige delen en eventueel ook andere ongerechtigheden.
- Verdeel de krab in kleine stukjes.
- Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
- Snijd de champignons in kleine stukjes.
- Verhit 1 eetlepel olie en fruit de preiringen er 2 minuten in.
- Voeg de champignons toe en fruit alles, onder voortdurend roeren en omscheppen
nogmaals 2 minuten. - Schep de krab en de bladselderij erdoor.
- Houd alles daarna warm.
- Klop de eieren in een kom los.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
- Schenk het eiermengsel in de pan.
- Temper de warmtebron en laat de omelet dan bakken tot het oppervlak begint te stollen.
- Verdeel de vulling over de helft van de vulling heen.
- Laat de omelet daarna op een voorverwarmde schaal glijden.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg tomatenketchup, natrena, sojasaus en djahe toe.
- Laat de saus op matig vuur inkoken totdat hij gebonden is.
- Schenk een deel van de saus over de omelet en dien de rest ervan op in een sauskom.