Aantal personen: 2 – 4

  • IngrediĆ«nten
    • 100 gram krab (diepvries of uit blik)
    • 1 middel grote prei
    • 100 gram champignons
    • 2 eetlepels arachide olie
    • 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
    • 3 a 4 eieren
    • zout en peper
    • 2 deciliter bouillon
    • 4 eetlepels suikervrije tomatenketchup
    • 6 druppels natrena vloeibaar
    • 2 eetlepels neutrale sojasaus
    • 1 eetlepel djahe

  • Bereiding:
    • Laat de diepgevroren krab ontdooien, of laat het blikje uitlekken.
    • Verwijder de kraakbeenachtige delen en eventueel ook andere ongerechtigheden.
    • Verdeel de krab in kleine stukjes.
    • Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
    • Snijd de champignons in kleine stukjes.
    • Verhit 1 eetlepel olie en fruit de preiringen er 2 minuten in.
    • Voeg de champignons toe en fruit alles, onder voortdurend roeren en omscheppen
      nogmaals 2 minuten.
    • Schep de krab en de bladselderij erdoor.
    • Houd alles daarna warm.
    • Klop de eieren in een kom los.
    • Voeg wat zout en peper toe.
    • Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
    • Schenk het eiermengsel in de pan.
    • Temper de warmtebron en laat de omelet dan bakken tot het oppervlak begint te stollen.
    • Verdeel de vulling over de helft van de vulling heen.
    • Laat de omelet daarna op een voorverwarmde schaal glijden.
    • Breng de bouillon aan de kook.
    • Voeg tomatenketchup, natrena, sojasaus en djahe toe.
    • Laat de saus op matig vuur inkoken totdat hij gebonden is.
    • Schenk een deel van de saus over de omelet en dien de rest ervan op in een sauskom.