aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit

    • 1 wortel

    • 1/2 wit van prei

    • 1 tak selderij

    • 1/2 teentje knoflook

    • 80 gr champignons

    • 150 gr boter

    • 1 glas port

    • 2 liter gevogeltebouillon

    • 1 glas cognac

    • 4 dl room

    • 2 sneden witbrood zonder korst

  • Bereiding:


    • Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven

    • Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel

    • Hak de rest in stukken

    • Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter

    • Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen

    • Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe

    • Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen

    • Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek

    • Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes

    • Verwarm en flambeer de cognac

    • Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe

    • Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood