aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit -
1 wortel -
1/2 wit van prei -
1 tak selderij -
1/2 teentje knoflook -
80 gr champignons -
150 gr boter -
1 glas port -
2 liter gevogeltebouillon -
1 glas cognac -
4 dl room -
2 sneden witbrood zonder korst
-
-
Bereiding:-
Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven -
Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel -
Hak de rest in stukken -
Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter -
Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen -
Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe -
Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen -
Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek -
Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes -
Verwarm en flambeer de cognac -
Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe -
Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood
-