-
Ingrediënten:
-
1 jonge schoongemaakte fazant -
Wat plantaardige olie of gesmolten boter -
Zout -
Versgemalen zwarte peper -
4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek -
Ca. 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz.
Om af te maken: -
4 plakjes ontbijtspek, zonder zwoerd, in drieën gesneden -
8 kleine saucijsjes -
Broodsaus (zie recept)
-
-
Bereiding:
-
Was de fazant en droog hem met keukenpapier goed af -
Wrijf hem met de gesmolten boter of met de olie in en bestrooi hem rijkelijk met
peper en zout -
Maak de plakjes spek met de zijkant van een keukenmes goed plat en bedek de
fazant hiermee -
Pak hem daarna in aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslee en
schenk er 4 dl bouillon onderin -
Braad de fazant in een warme oven (200 graden) in 40-45 minuten gaar -
Verwijder de laatste 10 minuten het aluminiumfolie en de plakjes spek -
Bak hem onder af en toe bedruipen met het braadvet af, zodat hij mooi bruin ziet -
Rol, 20 minuten voor het einde van de braadtijd, de plakjes ontbijtspek op en
rijg ze aan een vleespen -
Leg deze samen met de saucijsjes op het rooster, rondom de fazant -
Haal de fazant uit de oven en leg hem op een voorverwarmde schaal -
Neem de rolletjes ontbijtspek van de vleespen en leg ze, met de worstjes rondom
de fazant -
Geef er spruitjes en kastanjes bij
-