• Ingrediënten:



    • 1 jonge schoongemaakte fazant

    • Wat plantaardige olie of gesmolten boter

    • Zout

    • Versgemalen zwarte peper

    • 4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek

    • Ca. 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz.


      Om af te maken:


    • 4 plakjes ontbijtspek, zonder zwoerd, in drieën gesneden

    • 8 kleine saucijsjes

    • Broodsaus (zie recept)



  • Bereiding:



    • Was de fazant en droog hem met keukenpapier goed af

    • Wrijf hem met de gesmolten boter of met de olie in en bestrooi hem rijkelijk met
      peper en zout

    • Maak de plakjes spek met de zijkant van een keukenmes goed plat en bedek de
      fazant hiermee

    • Pak hem daarna in aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslee en
      schenk er 4 dl bouillon onderin

    • Braad de fazant in een warme oven (200 graden) in 40-45 minuten gaar

    • Verwijder de laatste 10 minuten het aluminiumfolie en de plakjes spek

    • Bak hem onder af en toe bedruipen met het braadvet af, zodat hij mooi bruin ziet

    • Rol, 20 minuten voor het einde van de braadtijd, de plakjes ontbijtspek op en
      rijg ze aan een vleespen

    • Leg deze samen met de saucijsjes op het rooster, rondom de fazant

    • Haal de fazant uit de oven en leg hem op een voorverwarmde schaal

    • Neem de rolletjes ontbijtspek van de vleespen en leg ze, met de worstjes rondom
      de fazant

    • Geef er spruitjes en kastanjes bij