aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
500 gr aardappels -
1 dl melk -
50 gr boter -
50 gr walnoten -
1/2 fles witte wijn (Riesling) -
1 aardappel -
1 kg zuurkool -
Bakpapier -
2 fazanthennen -
Zout -
Peper -
100 gr boter -
2 dl gevogeltefond -
2 uien -
2 laurierblaadjes -
4 kruidnagels
-
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden -
Neem een grote pan en schep er de helft van de zuurkool in -
Prik de laurierblaadjes in de uien met de kruidnagels vast -
Leg deze uien op de zuurkool en schep de rest van de zuurkool erop -
Rasp de aardappel en strooi dit over de zuurkool -
Schenk de wijn erbij en sluit af met een stukje bakpapier -
Laat dit in de oven ca. 3 uur garen -
Kruid de fazanten met zout en peper -
Smelt 100 gr boter, bak de fazanten hierin aan alle kanten bruin en laat
ze in 40 minuten gaar worden -
Trancheer de fazant (bouten en filets) en houd ze warm -
Hak de karkassen fijn en voeg ze aan het braadvocht toe -
Schenk de fond erbij en laat de saus in 15 minuten zachtjes inkoken -
Zeef de saus en breng haar op smaak met zout en peper -
Rooster de walnoten in een droge koekepan, maal ze grof in de keukenmachine en
roer ze op het laatste moment door de aardappelpuree -
Serveer de fazanten op een mooi plateau met de saus er apart bij -
Schep de zuurkool en de aardappelpuree in voorverwarmde schalen -
Serveer direct
-