aantal personen: 4




  • IngrediĆ«nten:



    • 500 gr aardappels

    • 1 dl melk

    • 50 gr boter

    • 50 gr walnoten

    • 1/2 fles witte wijn (Riesling)

    • 1 aardappel

    • 1 kg zuurkool

    • Bakpapier

    • 2 fazanthennen

    • Zout

    • Peper

    • 100 gr boter

    • 2 dl gevogeltefond

    • 2 uien

    • 2 laurierblaadjes

    • 4 kruidnagels



  • Bereiding:



    • Verwarm de oven voor op 180 graden

    • Neem een grote pan en schep er de helft van de zuurkool in

    • Prik de laurierblaadjes in de uien met de kruidnagels vast

    • Leg deze uien op de zuurkool en schep de rest van de zuurkool erop

    • Rasp de aardappel en strooi dit over de zuurkool

    • Schenk de wijn erbij en sluit af met een stukje bakpapier

    • Laat dit in de oven ca. 3 uur garen

    • Kruid de fazanten met zout en peper

    • Smelt 100 gr boter, bak de fazanten hierin aan alle kanten bruin en laat
      ze in 40 minuten gaar worden

    • Trancheer de fazant (bouten en filets) en houd ze warm

    • Hak de karkassen fijn en voeg ze aan het braadvocht toe

    • Schenk de fond erbij en laat de saus in 15 minuten zachtjes inkoken

    • Zeef de saus en breng haar op smaak met zout en peper

    • Rooster de walnoten in een droge koekepan, maal ze grof in de keukenmachine en
      roer ze op het laatste moment door de aardappelpuree

    • Serveer de fazanten op een mooi plateau met de saus er apart bij

    • Schep de zuurkool en de aardappelpuree in voorverwarmde schalen

    • Serveer direct