Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 75 gr snel klaar rijst
- 1/2 gesnipperde ui
- 2 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 kleine courgette in blokjes
- 2 stengels bleekselderij in plakjes
- 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
- 7 1/2 dl kippenbouillon (tablet)
- 1 theelepel gedroogde oregano (of 1 eetlepel verse)
- 150 gr kipfilet in reepjes
- 1 klein blik witte bonen, uitgelekt
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Extra nodig: 2 timbaaltjes of kleine kopjes, ingevet
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Roerbak in een wok de ui in 1 1/2 eetlepel olie ± 5 minuten
- Voeg de courgette en de bleekselderij toe en bak ze ± 5 minuten mee
- Roer de tomaten, bouillon en oregano erdoor, breng aan de kook en laat ± 10 minuten koken
- Roerbak de kip in 1 eetlepel olie ± 5 minuten
- Roer de kip, bonen, zout en peper door de bouillon, verwarm alles goed en bestrooi met peterselie
- Vul de timbaaltjes met rijst en stort de rijst in het midden van een diep soepbord
- Schenk de soep er omheen