Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 2 courgettes
- Zout
- Peper
- 200 gr kalfsgehakt
- 1 eidooier
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels diepvries dille
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
- 2 eetlepels kappertjes
- Citroensap
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte, hol ze uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
- Kook de courgettehelften ± 5 minuten in een grote pan met ruim water en zout en giet ze af
- Meng het gehakt, de eidooier, de mosterd, de courgettestukjes en 1 eetlepel dille in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper
- Schep het mengsel in de halve courgettes en leg de courgettes in een wijde ovenschaal
- Los het bouillonpoeder in 1 dl heet water op en schenk de bouillon bij de courgettes
- Dek af met aluminiumfolie en laat de courgettes in het midden van de oven courgettes in ± 40 minuten gaar worden
- Roer de crème fraîche, de rest van de dille en de kappertjes door elkaar, breng op smaak met zout en citroensap en schenk dit over de courgettes