Aantal personen: 8
- Ingrediënten
- 600 gram mager varkensvlees
- 400 gram spliterwten
- 1 grote prei
- 3 uien
- 2 rode uien
- 1 knolselderij
- 1 bosje bladselderij
- zwarte peper uit de molen
- zout
- 2 theelepels pittige sambal (zonder suiker!) zoals sambal rawit
- 4 teentjes knoflook, geperst
- eventueel nog een rookworst zonder verboden toevoegingen (De gelderse rookworst van
Unox bijvoorbeeld)
- Bereiding:
- Snijdt het varkensvlees in kleine stukjes en laat deze voor 1/2 uur koken in 3 liter water,
samen met zout, peper, knoflook, sambal en de ui. - Voeg hierna de spliterwten toe en laat het geheel nog eens 2 1/2 uur zachtjes koken,
regelmatig doorroeren! - Dan kan de prei, de rode uien, de geraspte knolselderij, de stukjes bladselderij en
eventueel de rookworst erbij, in plakjes. - Alles nog even voor 20 minuten door laten pruttelen.
- De dag na het bereiden pas opdienen, dan is hij op z’n lekkerst.
- Snijdt het varkensvlees in kleine stukjes en laat deze voor 1/2 uur koken in 3 liter water,