Aantal personen: 8

  • IngrediĆ«nten
    • 600 gram mager varkensvlees
    • 400 gram spliterwten
    • 1 grote prei
    • 3 uien
    • 2 rode uien
    • 1 knolselderij
    • 1 bosje bladselderij
    • zwarte peper uit de molen
    • zout
    • 2 theelepels pittige sambal (zonder suiker!) zoals sambal rawit
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • eventueel nog een rookworst zonder verboden toevoegingen (De gelderse rookworst van
      Unox bijvoorbeeld)

  • Bereiding:
    • Snijdt het varkensvlees in kleine stukjes en laat deze voor 1/2 uur koken in 3 liter water,
      samen met zout, peper, knoflook, sambal en de ui.
    • Voeg hierna de spliterwten toe en laat het geheel nog eens 2 1/2 uur zachtjes koken,
      regelmatig doorroeren!
    • Dan kan de prei, de rode uien, de geraspte knolselderij, de stukjes bladselderij en
      eventueel de rookworst erbij, in plakjes.
    • Alles nog even voor 20 minuten door laten pruttelen.
    • De dag na het bereiden pas opdienen, dan is hij op z’n lekkerst.