• Ingrediënten
    • 1 – 1,5 kg krabbetjes
    • 750 gram spliterwten
    • 1 grote prei
    • 4 grote uien
    • 1 knolselderij
    • 1 bosje bladselderij
    • 2 theelepels pittige sambal (zonder suiker!) zoals sambal rawit
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 2 rookworsten zonder verboden toevoegingen (De gelderse rookworst van
      Unox bijvoorbeeld)
    • 3 groentebouillonblokjes
    • 4 eetlepels zoute sojasaus
    • zwarte peper uit de molen
    • zout
  • Bereiding:
    • Breng 3,5 liter water aan de kook, samen met de krabbetjes, bouillonblokjes, sojasaus, zout, peper, knoflook, sambal en twee uien.
    • Laat alles een uurtje of 3 pruttelen; af en toe doorscheppen.
    • Haal de krabbetjes uit de bouillon en verwijder het vlees van de botten.
    • Doe hierna het vlees en de spliterwten in de bouillon en laat het geheel nog eens 2,5 uur zachtjes koken,
      regelmatig doorroeren!
    • Dan kan de prei, uien, de geraspte knolselderij, de stukjes bladselderij en
      de rookworst erbij, in plakjes.
    • Alles nog even een half uurtje door laten pruttelen.
    • De dag na het bereiden pas opdienen, dan is hij op z’n lekkerst.