- Ingrediënten
- 1 – 1,5 kg krabbetjes
- 750 gram spliterwten
- 1 grote prei
- 4 grote uien
- 1 knolselderij
- 1 bosje bladselderij
- 2 theelepels pittige sambal (zonder suiker!) zoals sambal rawit
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 rookworsten zonder verboden toevoegingen (De gelderse rookworst van
Unox bijvoorbeeld) - 3 groentebouillonblokjes
- 4 eetlepels zoute sojasaus
- zwarte peper uit de molen
- zout
- Breng 3,5 liter water aan de kook, samen met de krabbetjes, bouillonblokjes, sojasaus, zout, peper, knoflook, sambal en twee uien.
- Laat alles een uurtje of 3 pruttelen; af en toe doorscheppen.
- Haal de krabbetjes uit de bouillon en verwijder het vlees van de botten.
- Doe hierna het vlees en de spliterwten in de bouillon en laat het geheel nog eens 2,5 uur zachtjes koken,
regelmatig doorroeren! - Dan kan de prei, uien, de geraspte knolselderij, de stukjes bladselderij en
de rookworst erbij, in plakjes. - Alles nog even een half uurtje door laten pruttelen.
- De dag na het bereiden pas opdienen, dan is hij op z’n lekkerst.