Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr ossenstaart
- 2 stukken gegrild spek
- 500 gr hamlappen
- 2 rookworsten
- 1 selderijknol
- 1 kg prei
- 1 winterpeen
- 2 middelgrote uien
- 2 grote aardappelen
- 2 pakken spliterwten
- 1 bosje selderij
- Versgemalen zwarte peper
- Bouillonpoeder
-
Bereiding:- Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe
- Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is
- Snijd het vlees daarna klein
- Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan
- Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe
- Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ± 1 1/2 uur zachtjes pruttelen
- Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer
- Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep
- Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper