Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 500 gr ossenstaart
    • 2 stukken gegrild spek
    • 500 gr hamlappen
    • 2 rookworsten
    • 1 selderijknol
    • 1 kg prei
    • 1 winterpeen
    • 2 middelgrote uien
    • 2 grote aardappelen
    • 2 pakken spliterwten
    • 1 bosje selderij
    • Versgemalen zwarte peper
    • Bouillonpoeder


  • Bereiding:

    • Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe
    • Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is
    • Snijd het vlees daarna klein
    • Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan
    • Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe
    • Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ┬▒ 1 1/2 uur zachtjes pruttelen
    • Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer
    • Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep
    • Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper