Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr varkenspoot zonder vel
- 250 gr zuurkoolspek
- 400 gr spliterwten
- 1 1/2 liter water
- 2 uien
- 2 preien
- 1/2 knolselderij
- 1 runderrookworst
- Zout
- Peper
- Fijngeknipte selderij
-
Bereiding:- Breng de varkenspoot, het zuurkoolspek, de spliterwten en 1 theelepel zout met het water aan de kook en laat dit op laag vuur ± 2 uur trekken
- Neem het vlees uit de pan en snijd het fijn
- Schenk de bouillon in een andere pan, pureer de erwten en voeg de bouillon er weer bij
- Snipper de uien en snijd de preien in dunne ringen
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes
- Kook de groenten 20 minuten met de erwtenpuree mee en breng de soep op smaak met peper en zout
- Wel de rookworst 20 minuten, snijd hem in plakjes en voeg die samen met het vlees aan de soep toe
- Bestrooi de soep met flink wat fijngeknipte selderij
- Dien haar in diepe borden op en geef er (stok)brood bij