Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr varkenspoot zonder vel
    • 250 gr zuurkoolspek
    • 400 gr spliterwten
    • 1 1/2 liter water
    • 2 uien
    • 2 preien
    • 1/2 knolselderij
    • 1 runderrookworst
    • Zout
    • Peper
    • Fijngeknipte selderij


  • Bereiding:

    • Breng de varkenspoot, het zuurkoolspek, de spliterwten en 1 theelepel zout met het water aan de kook en laat dit op laag vuur ± 2 uur trekken
    • Neem het vlees uit de pan en snijd het fijn
    • Schenk de bouillon in een andere pan, pureer de erwten en voeg de bouillon er weer bij
    • Snipper de uien en snijd de preien in dunne ringen
    • Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes
    • Kook de groenten 20 minuten met de erwtenpuree mee en breng de soep op smaak met peper en zout
    • Wel de rookworst 20 minuten, snijd hem in plakjes en voeg die samen met het vlees aan de soep toe
    • Bestrooi de soep met flink wat fijngeknipte selderij
    • Dien haar in diepe borden op en geef er (stok)brood bij