Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 6 kleine uien
  • 25 gr boter
  • 1 1/2 dl donker bier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 entrecotes
  • 1 sneetje ontbijtkoek
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes
  2. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtjes bakken
  3. Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ± 10 minuten zachtjes gaar
  4. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin
  5. Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien
  6. Blijf roeren tot het vocht is gebonden
  7. Leg de entrecotes op 2 warme borden
  8. Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes
  9. Lekker met pittig gekruide spruitjes