Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 6 kleine uien
- 25 gr boter
- 1 1/2 dl donker bier
- 1 theelepel tijm
- 2 entrecotes
- 1 sneetje ontbijtkoek
- Zout
- Peper
Bereiding:
- Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes
- Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtjes bakken
- Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ± 10 minuten zachtjes gaar
- Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin
- Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien
- Blijf roeren tot het vocht is gebonden
- Leg de entrecotes op 2 warme borden
- Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes
- Lekker met pittig gekruide spruitjes