aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 ui -
1 wortel -
50 gr mager spek -
500 gr runderschenkel -
Boter -
50 gr bloem -
1 teentje knoflook -
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) -
2 sjalotten -
4 dl bordeaux-wijn -
1 tl peperbolletjes -
2 el cognac -
4 entrecotes van ca 180 gr elk -
1 el olijfolie -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Snijd de ui en de wortel in stukken -
Ontzwoerd het spek en snijd het in blokjes -
Verwijder het vlees van de runderschenkel en snijd het in stukken -
Voeg een nootje boter toe en hak de groentestukken en de spekblokjes -
Strooi er de bloem over, laat nog even bakken en voeg 1 liter water, het been van de runderschenkel, de knoflook en het kruidentuiltje toe -
Laat 3 uur zonder deksel koken tot er ca 3 dl saus overblijft -
Zeef de saus -
Snipper de sjalotten fijn -
Laat de wijn, samen met de sjalotsnippers en de peperbolletjes inkoken tot er ca 2 dl overblijft -
Giet de gezeefde wijnsaus bij de eveneens gezeefde basissaus en breng opnieuw aan de kook -
Draai het vuur heel laag en voeg er de cognac en 1 eetlepel boter aan toe -
Houd de saus warm -
Strijk de entrecotes in met olijfolie en kruid ze met peper en zout -
Grilleer ze vervolgens naar smaak -
Serveer met fritjes en waterkers
-