aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 sjalotjes, fijngesneden

    • 40 g boter

    • 0,75 dl droge witte wijn

    • 0,4 dl Noilly Prat (witte vermouth)

    • 3 dl kalfsfond (pot)

    • 1 kg asperges, geschild

    • Zout

    • Peper

    • 2 entrecotes a 350 g

    • 2 dl creme fraiche

    • Sap van 1/2 citroen

    • 75 g waterkers, kleingesneden


  • Bereiding:


    • Sjalotjes in 20 g boter ca. 4 minuten zachtjes bakken

    • Witte wijn, vermouth en fond toevoegen

    • Saus op matig vuur in ca. 15 minuten tot 1/3 laten inkoken

    • Asperges in ruim kokend water met zout in ca. 15 minuten beetgaar koken

    • Entrecotes met peper bestrooien

    • 20 g boter verhitten en vlees aan beide kanten 5-7 minuten bakken

    • In aluminiumfolie verpakt ca. 5 minuten laten rusten

    • Creme fraiche door saus roeren

    • Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap en opnieuw aan de kook brengen

    • Waterkers erdoor roeren

    • Saus met staafmixer schuimig kloppen

    • Entrecote met zout bestrooien en in dikke plakken snijden

    • Serveren met asperges en saus

    • Geef er gekookte aardappeltjes met boter en peterselie bij