aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 sjalotjes, fijngesneden -
40 g boter -
0,75 dl droge witte wijn -
0,4 dl Noilly Prat (witte vermouth) -
3 dl kalfsfond (pot) -
1 kg asperges, geschild -
Zout -
Peper -
2 entrecotes a 350 g -
2 dl creme fraiche -
Sap van 1/2 citroen -
75 g waterkers, kleingesneden
-
-
Bereiding:-
Sjalotjes in 20 g boter ca. 4 minuten zachtjes bakken -
Witte wijn, vermouth en fond toevoegen -
Saus op matig vuur in ca. 15 minuten tot 1/3 laten inkoken -
Asperges in ruim kokend water met zout in ca. 15 minuten beetgaar koken -
Entrecotes met peper bestrooien -
20 g boter verhitten en vlees aan beide kanten 5-7 minuten bakken -
In aluminiumfolie verpakt ca. 5 minuten laten rusten -
Creme fraiche door saus roeren -
Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap en opnieuw aan de kook brengen -
Waterkers erdoor roeren -
Saus met staafmixer schuimig kloppen -
Entrecote met zout bestrooien en in dikke plakken snijden -
Serveren met asperges en saus -
Geef er gekookte aardappeltjes met boter en peterselie bij
-