Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg stoofperen
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- 1 kg aardappelen
- 600 gr doorregen rookspek
- 2 eetlepels azijn
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen
- Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ± 1/2 uur op laag vuur
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren
- Voeg ze, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en de peren gaar zijn
- Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel
- Neem ze uit de pan en houd ze warm
- Schep de azijn, peper, en het spekvet door het gare peer-aardappelmengsel
- Breng het geheel op smaak en leg de gebakken plakjes spek erop
- Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren