Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg stoofperen
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 kg aardappelen
    • 600 gr doorregen rookspek
    • 2 eetlepels azijn
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen
    • Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ± 1/2 uur op laag vuur
    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren
    • Voeg ze, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en de peren gaar zijn
    • Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel
    • Neem ze uit de pan en houd ze warm
    • Schep de azijn, peper, en het spekvet door het gare peer-aardappelmengsel
    • Breng het geheel op smaak en leg de gebakken plakjes spek erop
    • Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren