Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 50 gram boter
- 1 kleine grofgesnipperde ui
- Flinke mespunt sambal oelek
- 1 theelepel maïsolie of andere olie
- 1/2 – 1 theelepel kerrie
- 70 gram bloem
- 5 dl warme melk
- 3 – 4 hardgekookte eieren
- Soja
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Smelt de boter; fruit daarin de ui glazig en voeg op het laatste ogenblik de sambal oelek toe
- Neem ui en sambal uit de pan; druk zoveel mogelijk vet uit de ui en doe de olie en de kerrie in de pan
- Laat de kerrie even warm maar vooral niet bruin worden of aanbranden
- Voeg de bloem toe; roer goed en schenk bij kleine hoeveelheden tegelijk de melk in de pan; laaf de gladgebonden saus even doorkoken
- Maak de eieren fijn of maak er met een eiersnijder plakjes van en roer die door de saus
- Voeg daaraan naar smaak soja, peper of zout toe
- Serveer met gekookte langkorrelige of Siamrijst