Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 50 gram boter
    • 1 kleine grofgesnipperde ui
    • Flinke mespunt sambal oelek
    • 1 theelepel maïsolie of andere olie
    • 1/2 – 1 theelepel kerrie
    • 70 gram bloem
    • 5 dl warme melk
    • 3 – 4 hardgekookte eieren
    • Soja
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Smelt de boter; fruit daarin de ui glazig en voeg op het laatste ogenblik de sambal oelek toe
    • Neem ui en sambal uit de pan; druk zoveel mogelijk vet uit de ui en doe de olie en de kerrie in de pan
    • Laat de kerrie even warm maar vooral niet bruin worden of aanbranden
    • Voeg de bloem toe; roer goed en schenk bij kleine hoeveelheden tegelijk de melk in de pan; laaf de gladgebonden saus even doorkoken
    • Maak de eieren fijn of maak er met een eiersnijder plakjes van en roer die door de saus
    • Voeg daaraan naar smaak soja, peper of zout toe
    • Serveer met gekookte langkorrelige of Siamrijst