aantal personen: 8
-
Ingrediënten:-
225 gr (12 vellen) fillodeeg of 12 dunne plakken bladerdeeg -
8 eetlepels gesmolten boter -
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas -
2 koppen gekookte spinazie (uitgedrukt) -
1/2 theelepel zout -
Vers gemalen zwarte peper -
1/4 theelepel nootmuskaat -
1/4 kop room -
1 eetlepel bloem -
6 hardgekookte eieren (in schijven)
-
-
Bereiding:-
Bestrijk een bakvorm van 22,5 x 30 x 5 cm met boter -
Beleg hem met drie lagen fillodeeg en bestrijk iedere laag met gesmolten boter -
Strooi 1 eetlepel Parmezaanse kaas over de derde laag -
Leg er nog drie lagen bovenop en bestrijk elke laag met gesmolten boter -
Meng 4 eetlepels Parmezaanse kaas met de spinazie, zout, peper, nootmuskaat, room en bloem goed door elkaar -
Smeer dit mengsel uit over de lagen deeg en bedek het met de schijven ei -
Herhaal dit met de resterende 5 vellen deeg en bestrijk de bovenste laag overvloedig met gesmolten boter -
Bak het 5 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven tot het bros en goudbruin is -
Snijd het in porties en serveer die warm of koud
-