aantal personen: 8


  • IngrediĆ«nten:


    • 225 gr (12 vellen) fillodeeg of 12 dunne plakken bladerdeeg

    • 8 eetlepels gesmolten boter

    • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    • 2 koppen gekookte spinazie (uitgedrukt)

    • 1/2 theelepel zout

    • Vers gemalen zwarte peper

    • 1/4 theelepel nootmuskaat

    • 1/4 kop room

    • 1 eetlepel bloem

    • 6 hardgekookte eieren (in schijven)

  • Bereiding:


    • Bestrijk een bakvorm van 22,5 x 30 x 5 cm met boter

    • Beleg hem met drie lagen fillodeeg en bestrijk iedere laag met gesmolten boter

    • Strooi 1 eetlepel Parmezaanse kaas over de derde laag

    • Leg er nog drie lagen bovenop en bestrijk elke laag met gesmolten boter

    • Meng 4 eetlepels Parmezaanse kaas met de spinazie, zout, peper, nootmuskaat, room en bloem goed door elkaar

    • Smeer dit mengsel uit over de lagen deeg en bedek het met de schijven ei

    • Herhaal dit met de resterende 5 vellen deeg en bestrijk de bovenste laag overvloedig met gesmolten boter

    • Bak het 5 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven tot het bros en goudbruin is

    • Snijd het in porties en serveer die warm of koud