• IngrediĆ«nten

    • 8 eieren
    • 2 lamshersenen
    • 1,5 dl slagroom
    • 50 gram boter
    • 1 dl azijn
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Haal het bloed en het vlies weg dat om de hersenen zit
    • Laat ze een uur uitwateren in koud water met wat azijn
    • Ververs dit meerdere keren
    • Doe de hersenen dan in een pan
    • Geef er koud water bij met de rest van de azijn
    • Geef er zout en peper over en laat 10 minuten pocheren
    • Doe ondertussen de slagroom in een pannetje, geef er zout en peper bij en reduceer hem tot de helft op zacht vuur
    • Als de hersenen klaar zijn laten we ze uitlekken en snijden ze in kleine brunoise
    • Voeg deze bij de room en zet het vuur zo laag mogelijk
    • Bak de eieren als in ‘spiegeleieren’
    • Leg ze op een bord en omring ze met de hersenen in room