-
Ingrediënten- 4 eieren
- 400 gram kippelevers
- 2 grote tomaten
- 150 gram champignons
- 4 sjalotjes
- Peterselie
- Paneermeel
- 150 gram boter
- 100 gram gerookt spek
- 2 uien
- 1 wortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel selderij
- 20 gram bloem
- 3 dl bouillon
- 1 bouquet garni
- Tomatenpuree
- 1 dl madera
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Was de tomaten en snij ze doormidden
- Strooi er zout over en laat ze uitlekken
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn
- Was wat peterselie en hak die fijn
- Schil de knoflook en hak die fijn
- Maak de saus:
- Snij het spek injuliënne
- Schil de uien en hak ze fijn
- Schil de wortel en snij ze inbrunoise
- Was de selderij en snij hem in dunne plakjes
- Smelt 50 gram boter in een pan en voeg er de uien, wortel, selderij, het bouquet garni en het spek bij
- Sauteer deze bruin en strooi er de bloem over
- Roer ze er goed door, laat ze even bruin worden en leng dan aan met de bouillon
- Voeg er een eetlepel tomatenpuree bij
- Laat het op zacht vuur 20 minuten koken
- Sauteer onderstussen de champignons in 40 gram boter en houd ze warm
- Voeg nog 20 gram boter bij die van de champignons en sauteer hierin de sjalotjes
- Als ze kleur krijgen voegt u de kippelevers toe, die van te voren zijn schoongemaakt
- Laat deze 5 minuten meebakken
- Droog de tomaten af
- Strooi er de knoflook en de helft van de peterselie over
- Bedek ze met paneermeel
- Leg hier wat boter op
- Zet de tomaten in een ovenschaal en laat het paneermeel in een oven van 200 graden een kleurtje krijgen
- Passeer de saus door een zeef, doe ze terug in de pan, geef er de madera over en breng ze op smaak
- Doe de champignons en de kippelevers in de saus
- Verwarm deze nog even zonder dat ze kookt
- Bereid de eieren als in Spiegeleieren
- Leg ze op een voorverwarmde schaal
- Zet er de tomaten tussen en schenk in het midden van de schaal de compositie van champignons en kippelevers
- Strooi er de rest van de peterselie over