• Ingrediënten

    • 4 eieren
    • 400 gram kippelevers
    • 2 grote tomaten
    • 150 gram champignons
    • 4 sjalotjes
    • Peterselie
    • Paneermeel
    • 150 gram boter
    • 100 gram gerookt spek
    • 2 uien
    • 1 wortel
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 stengel selderij
    • 20 gram bloem
    • 3 dl bouillon
    • 1 bouquet garni
    • Tomatenpuree
    • 1 dl madera
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Was de tomaten en snij ze doormidden
    • Strooi er zout over en laat ze uitlekken
    • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
    • Schil de sjalotjes en hak ze fijn
    • Was wat peterselie en hak die fijn
    • Schil de knoflook en hak die fijn
    • Maak de saus:
    • Snij het spek injuliënne
    • Schil de uien en hak ze fijn
    • Schil de wortel en snij ze inbrunoise
    • Was de selderij en snij hem in dunne plakjes
    • Smelt 50 gram boter in een pan en voeg er de uien, wortel, selderij, het bouquet garni en het spek bij
    • Sauteer deze bruin en strooi er de bloem over
    • Roer ze er goed door, laat ze even bruin worden en leng dan aan met de bouillon
    • Voeg er een eetlepel tomatenpuree bij
    • Laat het op zacht vuur 20 minuten koken
    • Sauteer onderstussen de champignons in 40 gram boter en houd ze warm
    • Voeg nog 20 gram boter bij die van de champignons en sauteer hierin de sjalotjes
    • Als ze kleur krijgen voegt u de kippelevers toe, die van te voren zijn schoongemaakt
    • Laat deze 5 minuten meebakken
    • Droog de tomaten af
    • Strooi er de knoflook en de helft van de peterselie over
    • Bedek ze met paneermeel
    • Leg hier wat boter op
    • Zet de tomaten in een ovenschaal en laat het paneermeel in een oven van 200 graden een kleurtje krijgen
    • Passeer de saus door een zeef, doe ze terug in de pan, geef er de madera over en breng ze op smaak
    • Doe de champignons en de kippelevers in de saus
    • Verwarm deze nog even zonder dat ze kookt
    • Bereid de eieren als in Spiegeleieren
    • Leg ze op een voorverwarmde schaal
    • Zet er de tomaten tussen en schenk in het midden van de schaal de compositie van champignons en kippelevers
    • Strooi er de rest van de peterselie over