Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 8 eieren
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram chorizo
- 1 dl olie
- 500 gram tomaten
- 1 bouquet garni
- 1 dl bouillon
- Zout
- Peper
- 2 paprika’s
-
Bereiding:- Schil de uien
- Hak de ene fijn en snij de andere in ringen
- Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Snij het vlees in juliënne
- Maak de tomaten concassée
- Verhit een kwart van de olie en sauteer hierin de gehakte ui
- Laat ze mooi bruin worden
- Voeg er dan de tomaten bij, het uitgeperste teentje knoflook, het bouquet garni en zout en peper
- Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes smoren
- Snij ondertussen de worst in dunne plakjes
- Sauteer deze ook in wat olie totdat ze lichtjes kleuren, giet ze af en houd ze warm
- Geef dan de ringen ui in de olie en laat ze een beetje kleur krijgen
- Voeg dan de paprika toe en laat ook deze even meebakken
- Geef er het tweede teentje knoflook uitgeperst bij en zout en peper
- Laat nog 5 minuten koken
- Druk de tomaten nu door een zeef en zet ze weer op zacht vuur
- Voeg er de bouillon bij en laat verder zachtjes koken
- Sauteer de omeletten als in ‘Omelet’ en garneer ze met de chorizo en paprika’s en vouw ze niet dicht
- Serveer de tomatensaus apart