Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 3 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 200 gram chorizo
    • 1 dl olie
    • 500 gram tomaten
    • 1 bouquet garni
    • 1 dl bouillon
    • Zout
    • Peper
    • 2 paprika’s


  • Bereiding:

    • Schil de uien
    • Hak de ene fijn en snij de andere in ringen
    • Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
    • Snij het vlees in juliënne
    • Maak de tomaten concassée
    • Verhit een kwart van de olie en sauteer hierin de gehakte ui
    • Laat ze mooi bruin worden
    • Voeg er dan de tomaten bij, het uitgeperste teentje knoflook, het bouquet garni en zout en peper
    • Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes smoren
    • Snij ondertussen de worst in dunne plakjes
    • Sauteer deze ook in wat olie totdat ze lichtjes kleuren, giet ze af en houd ze warm
    • Geef dan de ringen ui in de olie en laat ze een beetje kleur krijgen
    • Voeg dan de paprika toe en laat ook deze even meebakken
    • Geef er het tweede teentje knoflook uitgeperst bij en zout en peper
    • Laat nog 5 minuten koken
    • Druk de tomaten nu door een zeef en zet ze weer op zacht vuur
    • Voeg er de bouillon bij en laat verder zachtjes koken
    • Sauteer de omeletten als in ‘Omelet’ en garneer ze met de chorizo en paprika’s en vouw ze niet dicht
    • Serveer de tomatensaus apart