• IngrediĆ«nten

    • 250 gr kleine aardappels
    • 1/4 dl slaolie
    • 5 eieren
    • 4 lepels melk of water
    • 2 gr Zout
    • Peper
    • (knoflook)
    • 20 gr boter of margarine
    • Fijn gesneden peterselie

  • Bereiding:
    • De aardappelen bakken
    • Van de eieren, de melk,het zout en de peper een omeletmengsel maken
    • De pan (desgewenst met knoflook insmeren), de boter heet laten worden
    • Zodra 3/4 van het omeletmengsel in de pan is gegoten, de gebakken aardappelen en de peterselie over de
      pan verdelen en met de rest van het eimengsel overgieten
    • Als de onderkant bruin is, de omelet met behulp van een deksel keren en nog even doorwarmen
    • Denk er aan de omelet NIET dubbelslaan

    • TORTILLA
    • Met de aardappelen 50 gr kleingesneden katespek en 2 (in ringen) gesneden uien meebakken en voor het
      toevoegen aan het eimengsel nog 5 minuten smoren met 2 lepels gare doperwtjes en 2 lepels sherry