-
Ingrediƫnten- 250 gr kleine aardappels
- 1/4 dl slaolie
- 5 eieren
- 4 lepels melk of water
- 2 gr Zout
- Peper
- (knoflook)
- 20 gr boter of margarine
- Fijn gesneden peterselie
- Bereiding:
- De aardappelen bakken
- Van de eieren, de melk,het zout en de peper een omeletmengsel maken
- De pan (desgewenst met knoflook insmeren), de boter heet laten worden
- Zodra 3/4 van het omeletmengsel in de pan is gegoten, de gebakken aardappelen en de peterselie over de
pan verdelen en met de rest van het eimengsel overgieten - Als de onderkant bruin is, de omelet met behulp van een deksel keren en nog even doorwarmen
- Denk er aan de omelet NIET dubbelslaan
- TORTILLA
- Met de aardappelen 50 gr kleingesneden katespek en 2 (in ringen) gesneden uien meebakken en voor het
toevoegen aan het eimengsel nog 5 minuten smoren met 2 lepels gare doperwtjes en 2 lepels sherry