• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 4 lapjes ham uit Bayonne
    • 1 takje tijm
    • Peterselie
    • 4 sjalotjes
    • 150 gram boter
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 tomaten
    • 2 rode paprika’s
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Leg de paprika’s in een hete oven totdat het vel opbolt en zwart wordt
    • Schil dan de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in juliënne
    • Plicheeren ontpit de tomaten en snij ze in brunoise
    • Schil de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn
    • Was wat peterselie en hak die fijn
    • Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin om te beginnen de paprika juliënne
    • Als deze even gebakken hebben voegen we de sjalot en de knoflook toe
    • Laat 10 minuten zachtjes sauteren en voeg dan de tomaten toe en het takje tijm
    • Geef er zout en peper bij, doe de deksel op de pan en laat het op klein vuur 20 minuten smoren
    • Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer daarin de plakken ham
    • Haal de tijm uit het groentenmengsel
    • Breek de eieren in een kom, klop deze licht
    • Smelt de rest van de boter in een pan en voeg er de eieren bij en de groenten
    • Roer op zacht vuur zodat er een crèmige massa ontstaat
    • Leg hier de plakken ham op, geef er peterselie over en serveer