-
Ingrediënten- 8 eieren
- 4 lapjes ham uit Bayonne
- 1 takje tijm
- Peterselie
- 4 sjalotjes
- 150 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 2 rode paprika’s
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Leg de paprika’s in een hete oven totdat het vel opbolt en zwart wordt
- Schil dan de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in juliënne
- Plicheeren ontpit de tomaten en snij ze in brunoise
- Schil de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn
- Was wat peterselie en hak die fijn
- Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin om te beginnen de paprika juliënne
- Als deze even gebakken hebben voegen we de sjalot en de knoflook toe
- Laat 10 minuten zachtjes sauteren en voeg dan de tomaten toe en het takje tijm
- Geef er zout en peper bij, doe de deksel op de pan en laat het op klein vuur 20 minuten smoren
- Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer daarin de plakken ham
- Haal de tijm uit het groentenmengsel
- Breek de eieren in een kom, klop deze licht
- Smelt de rest van de boter in een pan en voeg er de eieren bij en de groenten
- Roer op zacht vuur zodat er een crèmige massa ontstaat
- Leg hier de plakken ham op, geef er peterselie over en serveer