• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 2 ansjovisfilets
    • 1 eetlepel azijn
    • 125 gram garnalen
    • 1 eetlepel slagroom
    • 2 eetlepels melk
    • Peterselie
    • Bieslook
    • 100 gram boter
    • 8 sneden witbrood
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Geef de azijn over de ansjovis en laat deze een uur marineren
    • Breek de eieren in een kom
    • Was wat peterselie en bieslook en hak beide fijn
    • Voeg ze bij de eieren samen met de slagroom en de melk
    • Wrijf de ansjovisfilets tot puree
    • Doe deze samen met de garnalen bij de eieren
    • Meng alles goed en geef er weinig zout en veel peper bij
    • Snij de korsten van de sneden brood
    • Verhit 60 gram boter in een pan en bruineer hierin de sneden brood aan beide kanten
    • Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm
    • Verhit dan de rest van de boter in een pan en doe er het eimengsel in
    • Bereid de roereieren verder als in ‘roereieren’
    • Schenk de eieren op de broodcroûtons en serveer