• IngrediĆ«nten

    • 1 liter mosselen
    • 8 eieren
    • 90 gram boter
    • 1 bouquet garnicognac
    • Bieslook
    • Kervel
    • Dragon
    • 4 eetlepels slagroom
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Maak de mosselen zorgvuldig schoon
    • Was wat bieslook, kervel en dragon en hak die fijn
    • Doe de mosselen in een grote pan, met het bouquet garni
    • Geef er flink peper over en voeg er een beetje water bij
    • Kook ze op hoog vuur totdat de mosselen open zijn
    • Haal de pan van het vuur en haal de mosselen uit hun schelpen
    • Verhit 40 gram boter in een pan ensauteerhierin 3 minuten de mosselen op hoog vuur
    • Deglaceer ze dan met een glaasje cognac en flambeer ze
    • Houd ze warm
    • Bereid de eieren als in ‘roereieren’
    • Doe ze in vier bakjes
    • Leg op elk bakje wat mosselen en strooi er wat kruiden over
    • Serveer meteen