-
Ingrediënten- 1 liter mosselen
- 8 eieren
- 90 gram boter
- 1 bouquet garnicognac
- Bieslook
- Kervel
- Dragon
- 4 eetlepels slagroom
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Maak de mosselen zorgvuldig schoon
- Was wat bieslook, kervel en dragon en hak die fijn
- Doe de mosselen in een grote pan, met het bouquet garni
- Geef er flink peper over en voeg er een beetje water bij
- Kook ze op hoog vuur totdat de mosselen open zijn
- Haal de pan van het vuur en haal de mosselen uit hun schelpen
- Verhit 40 gram boter in een pan ensauteerhierin 3 minuten de mosselen op hoog vuur
- Deglaceer ze dan met een glaasje cognac en flambeer ze
- Houd ze warm
- Bereid de eieren als in ‘roereieren’
- Doe ze in vier bakjes
- Leg op elk bakje wat mosselen en strooi er wat kruiden over
- Serveer meteen