• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 1 eetlepel mosterd
    • 50 gram boter
    • Peterselie
    • 2 eetlepels slagroom
    • Bieslook
    • Zout
    • Peper

      Voor het briseerdeeg:

    • 125 gram bloem
    • 60 gram boter
    • 4 gram zout
    • 0,5 dl water
  • Bereiding:
    • Maak de dag van te voren het deeg
    • Leg de bloem op tafel en snij de harde boter in blokjes die in de bloem komen
    • Voeg het zout en het water toe en kneed snel alles door elkaar totdat U er een bol van kunt vormen
    • Draai deze bol in een stuk plastic en leg hem tot aan het gebruik in de koelkast
    • Rol het deeg dan uit tot een dikte van 5 mm
    • Snij er vier cirkels uit waarmee U bakvormpjes kunt bedekken
    • Beboter de vormpjes licht voordat U het deeg er in doet
    • Steek met een vork gaatjes in het deeg
    • Bedek de bodems met wat alufolie en vul ze met droge bruine bonen, zodat het deeg vlak blijft in de oven
    • Zet ze dan in een oven van 200 graden gedurende 15 minuten
    • Als de taartjes klaar zijn, haal er dan de bonen en de folie uit en haal de taartjes uit de vorm
    • Was wat peterselie en bieslook en hak beide fijn
    • Bereid de eieren als in Roereieren
    • Voeg voor het loskloppen van de eieren de kruiden toe en als de eieren crèmig zijn roer er dan de room en de mosterd
      door
    • Vul de taartjes met de eieren en geef wat er over blijft er apart bij op een voorverwarmde schaal