-
Ingrediënten- 8 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- 50 gram boter
- Peterselie
- 2 eetlepels slagroom
- Bieslook
- Zout
- Peper Voor het briseerdeeg:
- 125 gram bloem
- 60 gram boter
- 4 gram zout
- 0,5 dl water
- Bereiding:
- Maak de dag van te voren het deeg
- Leg de bloem op tafel en snij de harde boter in blokjes die in de bloem komen
- Voeg het zout en het water toe en kneed snel alles door elkaar totdat U er een bol van kunt vormen
- Draai deze bol in een stuk plastic en leg hem tot aan het gebruik in de koelkast
- Rol het deeg dan uit tot een dikte van 5 mm
- Snij er vier cirkels uit waarmee U bakvormpjes kunt bedekken
- Beboter de vormpjes licht voordat U het deeg er in doet
- Steek met een vork gaatjes in het deeg
- Bedek de bodems met wat alufolie en vul ze met droge bruine bonen, zodat het deeg vlak blijft in de oven
- Zet ze dan in een oven van 200 graden gedurende 15 minuten
- Als de taartjes klaar zijn, haal er dan de bonen en de folie uit en haal de taartjes uit de vorm
- Was wat peterselie en bieslook en hak beide fijn
- Bereid de eieren als in Roereieren
- Voeg voor het loskloppen van de eieren de kruiden toe en als de eieren crèmig zijn roer er dan de room en de mosterd
door - Vul de taartjes met de eieren en geef wat er over blijft er apart bij op een voorverwarmde schaal