• IngrediĆ«nten

    • Voor het soezendeeg:
    • 100 gram boter
    • 6 eieren
    • 200 gram bloem
    • 15 gram poedersuikeroliezout

      Voor de roereieren:

    • 8 eieren
    • 50 gram boter
    • 1/2 dl slagroom
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Doe 1/4 liter water in een pan, wat zout, de poedersuiker en de boter
    • Breng het aan de kook
    • Haal de pan van het vuur en stort de bloem in een keer in het vocht
    • Zet de pan weer op het vuur en roer goed met een houten lepel totdat het deeg een bal vormt die van de wanden loslaat
    • Laat het deeg dan wat afkoelen
    • Werk daarna stuk voor stuk de eieren door het deeg, geef er het volgende ei pas bij als het vorige geheel is opgenomen
    • Laat het deeg een half uur rusten
    • Doe het dan in een spuitzak, bestrijk een bakplaat met olie, spuit hierop bolletjes ter grootte van een ei
    • Schuif de plaat 20 minuten in een oven van 200 graden
    • Maak ondertussen de roereieren zoals in ‘roereieren’
    • Haal de soezen uit de oven
    • Snij ze in de hoogte doormidden, vul de onderste helft met roerei en zet de bovenste helft er weer op
    • Serveer meteen