-
Ingrediënten- Voor het soezendeeg:
- 100 gram boter
- 6 eieren
- 200 gram bloem
- 15 gram poedersuikeroliezout Voor de roereieren:
- 8 eieren
- 50 gram boter
- 1/2 dl slagroom
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Doe 1/4 liter water in een pan, wat zout, de poedersuiker en de boter
- Breng het aan de kook
- Haal de pan van het vuur en stort de bloem in een keer in het vocht
- Zet de pan weer op het vuur en roer goed met een houten lepel totdat het deeg een bal vormt die van de wanden loslaat
- Laat het deeg dan wat afkoelen
- Werk daarna stuk voor stuk de eieren door het deeg, geef er het volgende ei pas bij als het vorige geheel is opgenomen
- Laat het deeg een half uur rusten
- Doe het dan in een spuitzak, bestrijk een bakplaat met olie, spuit hierop bolletjes ter grootte van een ei
- Schuif de plaat 20 minuten in een oven van 200 graden
- Maak ondertussen de roereieren zoals in ‘roereieren’
- Haal de soezen uit de oven
- Snij ze in de hoogte doormidden, vul de onderste helft met roerei en zet de bovenste helft er weer op
- Serveer meteen