• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 4 deegbakjes
    • 50 gram boter
    • Olie
    • 500 gram tomaten
    • 1 paprika
    • 1 eetlepel room
    • 1 ui
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Maak de tomatenconcassée
    • Schil de ui en hak die fijn
    • Leg de paprika in een hete oven totdat zijn vel zwart wordt
    • Haal ze uit de oven, verwijder het vel, snij ze doormidden en haal er de zaadlijsten uit
    • Snij dan het vlees in brunoise.Verhit wat olie in een pan en doe hierin de ui en de paprika
    • Laat ze zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen
    • Voeg wat later de tomaten erbij, geef er zout en peper over en laat zachtjes smoren totdat het vocht is verdampt
    • Verhit de deegbakjes in een oven van 180 graden
    • Bereid dan de eieren als in ‘roereieren’
    • Voeg er van het vuur af de room en de helft van de tomatenpuree bij
    • Vul de deegbakjes met de eieren
    • Doe op elk bakje een toef tomatenpuree en serveer de rest van de roereieren er apart bij