-
Ingrediënten- 8 eieren
- 4 deegbakjes
- 50 gram boter
- Olie
- 500 gram tomaten
- 1 paprika
- 1 eetlepel room
- 1 ui
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Maak de tomatenconcassée
- Schil de ui en hak die fijn
- Leg de paprika in een hete oven totdat zijn vel zwart wordt
- Haal ze uit de oven, verwijder het vel, snij ze doormidden en haal er de zaadlijsten uit
- Snij dan het vlees in brunoise.Verhit wat olie in een pan en doe hierin de ui en de paprika
- Laat ze zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen
- Voeg wat later de tomaten erbij, geef er zout en peper over en laat zachtjes smoren totdat het vocht is verdampt
- Verhit de deegbakjes in een oven van 180 graden
- Bereid dan de eieren als in ‘roereieren’
- Voeg er van het vuur af de room en de helft van de tomatenpuree bij
- Vul de deegbakjes met de eieren
- Doe op elk bakje een toef tomatenpuree en serveer de rest van de roereieren er apart bij