-
Ingrediënten- 1 kleine komkommer
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 8 eieren
- 1 blikje fijne erwtjes
- 1/2 glas witte wijn
- 100 gram boter
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Schil de komkommer, snij ze in brunoise, strooi hier zout over en laat ze een uur uitlekken
- Schil de ui en snij ze in juliënne
- Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Snij ze dan in juliënne
- Verhit 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de juliënne ui totdat ze kleur krijgen
- Droog de komkommer en voeg ze bij de ui
- Voeg de paprika toe
- Schenk er de wijn bij
- Geef er zout en peper over en laat gedurende een half uur op zacht vuur smoren
- Voeg de afgegoten erwtjes bij dit mengsel
- Giet dat even later af
- Verhit 25 gram boter in een pan, voeg er het groentenmengsel bij, sauteer het even en houd het warm
- Sauteer twee omeletten als ‘omelet’,leg er voor het dichtvouwen het groentenmengsel op en serveer meteen