• Ingrediënten

    • 1 kleine komkommer
    • 1 groene paprika
    • 1 rode paprika
    • 1 ui
    • 8 eieren
    • 1 blikje fijne erwtjes
    • 1/2 glas witte wijn
    • 100 gram boter
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Schil de komkommer, snij ze in brunoise, strooi hier zout over en laat ze een uur uitlekken
    • Schil de ui en snij ze in juliënne
    • Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
    • Snij ze dan in juliënne
    • Verhit 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de juliënne ui totdat ze kleur krijgen
    • Droog de komkommer en voeg ze bij de ui
    • Voeg de paprika toe
    • Schenk er de wijn bij
    • Geef er zout en peper over en laat gedurende een half uur op zacht vuur smoren
    • Voeg de afgegoten erwtjes bij dit mengsel
    • Giet dat even later af
    • Verhit 25 gram boter in een pan, voeg er het groentenmengsel bij, sauteer het even en houd het warm
    • Sauteer twee omeletten als ‘omelet’,leg er voor het dichtvouwen het groentenmengsel op en serveer meteen