• Ingrediënten

    • 2 groene paprika’s
    • 1 rode paprika
    • 2 uien
    • 120 gram boter
    • 100 gram gerookt borstspek
    • 1 snee witbrood
    • 8 eieren
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Leg de paprika’s onder de grill totdat het vel zwart wordt
    • Spoel ze koud af en haal het vel weg
    • Snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij ze in brunoise
    • Schil de uien en snij ze in schijfjes
    • Snij het spek injuliënne
    • Verhit 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de uien tot ze kleur krijgen
    • Voeg dan de juliënne spek toe en de paprika en laat ook dit sauteren
    • Giet dit mengsel af en houd het warm
    • Snij het brood in blokjes en bruineer ze in 40 gram boter
    • Sauteer dan de omeletten als in ‘omelet’
    • Vul ze met het groenten- en spekmengsel en met de broodcroûtons en vouw ze dicht
    • Serveer meteen