Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 8 eieren
- 400 gram aardappels
- 200 gram vers spek
- 2 eetlepels room
- 50 gram geraspte Gruyère
- 60 gram boter
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Schil de aardappels, was ze en snij ze in brunoise
- Snij het spek injuliënne
- Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukjes aardappel en de spek gedurende 15 minuten onder af en toe roeren
- Als de aardappels gaar zijn breken we de eieren in een kom, geven er zout en peper over en kloppen ze los
- Giet de eimassa over het aardappelmengsel en laat het aan twee kanten sauteren
- Voor het sauteren van de tweede kant laten we de omelet op een bord glijden en keren dit om in de pan
- Neem per kant 4 minuten
- Rol de omelet niet op maar geef ze zoals ze is op een voorverwarmde schaal