Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 400 gram aardappels
    • 200 gram vers spek
    • 2 eetlepels room
    • 50 gram geraspte Gruyère
    • 60 gram boter
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappels, was ze en snij ze in brunoise
    • Snij het spek injuliënne
    • Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukjes aardappel en de spek gedurende 15 minuten onder af en toe roeren
    • Als de aardappels gaar zijn breken we de eieren in een kom, geven er zout en peper over en kloppen ze los
    • Giet de eimassa over het aardappelmengsel en laat het aan twee kanten sauteren
    • Voor het sauteren van de tweede kant laten we de omelet op een bord glijden en keren dit om in de pan
    • Neem per kant 4 minuten
    • Rol de omelet niet op maar geef ze zoals ze is op een voorverwarmde schaal