• IngrediĆ«nten

    • 8 eieren
    • 60 gram boter
    • 1 blikje gepelde tomaten
    • 250 gram champignons
    • 1 blikje artisjokbodemstijm
    • Laurier
    • 1 dl vleesjus
    • 1 glaasje madera
    • 3 teentjes knoflookpeterselie
    • 1 dl olie
    • 2 plakken gekookte ham


  • Bereiding:

    • Hak de sjalotjes, de knoflook en de peterselie fijn
    • Laat de tomaten uitlekken en bewaar het vocht
    • Snij de tomaten inbrunoiseLaat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in
      plakjes
    • Was de champingons en snij ze in plakjes
    • Verdeel de olie over drie pannetjesSauteerin het eerste de brunoise tomaat,
      in het tweede de
      artisjokbodems en in het derde de champignons
    • Voeg bij elk pannetje wat gehakte knoflook, sjalot en peterselie
    • Doe het vocht van de tomaten in een pannetje, voeg een blaadje laurier toe, een
      takje tijm en de rest van de
      knoflook, peterselie en sjalot
    • Laat 10 minuten zachtjes koken
    • Hak de ham in de mixer fijn
    • Haal de tijm en laurier uit de saus, voeg de madera toe en de vleesjus en
      verwarm de saus nog even
    • Sauteer de omeletten als inOmelet
    • Leg er de ham over voordat ze worden dichtgevouwen
    • Geef er de saus over en omring ze met champignons, tomaten en artisjokbodems