-
Ingrediënten
- 8 eieren
- 60 gram boter
- 1 blikje gepelde tomaten
- 250 gram champignons
- 1 blikje artisjokbodemstijm
- Laurier
- 1 dl vleesjus
- 1 glaasje madera
- 3 teentjes knoflookpeterselie
- 1 dl olie
- 2 plakken gekookte ham
-
Bereiding:
- Hak de sjalotjes, de knoflook en de peterselie fijn
- Laat de tomaten uitlekken en bewaar het vocht
- Snij de tomaten inbrunoiseLaat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in
plakjes - Was de champingons en snij ze in plakjes
- Verdeel de olie over drie pannetjesSauteerin het eerste de brunoise tomaat,
in het tweede de
artisjokbodems en in het derde de champignons - Voeg bij elk pannetje wat gehakte knoflook, sjalot en peterselie
- Doe het vocht van de tomaten in een pannetje, voeg een blaadje laurier toe, een
takje tijm en de rest van de
knoflook, peterselie en sjalot - Laat 10 minuten zachtjes koken
- Hak de ham in de mixer fijn
- Haal de tijm en laurier uit de saus, voeg de madera toe en de vleesjus en
verwarm de saus nog even - Sauteer de omeletten als inOmelet
- Leg er de ham over voordat ze worden dichtgevouwen
- Geef er de saus over en omring ze met champignons, tomaten en artisjokbodems