• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 250 gram champignons
    • 2 kalfszwezeriken
    • 4 sjalotjes
    • 1 dl room
    • 100 gram boter
    • Zout
    • Peper

      Voor de bereiding van de zwezerik:

    • 1 ui
    • 1 wortel
    • 1 bouquet garni
    • Zout
    • Peper
    • Azijn
    • 1 citroen

  • Bereiding:
    • Laat de zwezerik anderhalf uur uitwateren in een kom met water
    • Ververs dit meerdere malen
    • Maak dan een courtbouillon
    • Schil hiervoor de ui en snij hem in juliënne
    • Maak de wortel schoon en snij ze in plakjes
    • Pers de citroen uit
    • Doe dit alles samen met het bouquet garni in een pan
    • Doe er 1 liter water bij, zout en peper en laat zachtjes een half uur koken
    • Passeer de courtbouillon dan en laat hem afkoelen
    • Laat de zwezerik uitlekken
    • Was ze nog even in wat vers water met een lepel azijn en droog ze af
    • Breng een pan met water aan de kook
    • Doe de zwezerik er 30 seconden in en spoel ze dan onder de koude kraan af
    • Haal er nu alle vliezen af
    • Doe ze zwezerik in de koude courtbouillon breng het aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten pocheren
    • Giet de zwezeriken af en laat ze onder druk afkoelen
    • Maak de champignons schoon, hak de helft fijn en snij de rest in plakjes
    • Schil de sjalotjes en hak ze fijn
    • Smelt 20 gram boter in een pan en sauteer hierin de sjalotjes, voeg er dan de gehakte champignons bij
    • en
    • laat 5 minuten koken onder voortdurend roeren
    • Als ze zwezeriken koud zijn snijden we ze in schijven van 1 cm dik en snijden deze in brunoise
    • Sauteer in 40 gram boter de plakjes champignon en houd ze daarna warm
    • Geef dan de brunoise zwezerik in dezelfde boter, sauteer ze op zacht vuur 8 minuten
    • Doe de plakjes champignon weer in de pan
    • Doe er de room bij en laat enkele minuten koken en controleer de smaak
    • Corrigeer die eventueel met peper en zout
    • Sauteer de omeletten als in ‘omelet’ maar voeg aan de eieren het sjalot- champignonmengsel toe
    • Geef de zwezerik met champignons op de omeletten, vouw ze dicht en serveer