-
Ingrediënten- 8 eieren
- 250 gram champignons
- 2 kalfszwezeriken
- 4 sjalotjes
- 1 dl room
- 100 gram boter
- Zout
- Peper Voor de bereiding van de zwezerik:
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 bouquet garni
- Zout
- Peper
- Azijn
- 1 citroen
- Bereiding:
- Laat de zwezerik anderhalf uur uitwateren in een kom met water
- Ververs dit meerdere malen
- Maak dan een courtbouillon
- Schil hiervoor de ui en snij hem in juliënne
- Maak de wortel schoon en snij ze in plakjes
- Pers de citroen uit
- Doe dit alles samen met het bouquet garni in een pan
- Doe er 1 liter water bij, zout en peper en laat zachtjes een half uur koken
- Passeer de courtbouillon dan en laat hem afkoelen
- Laat de zwezerik uitlekken
- Was ze nog even in wat vers water met een lepel azijn en droog ze af
- Breng een pan met water aan de kook
- Doe de zwezerik er 30 seconden in en spoel ze dan onder de koude kraan af
- Haal er nu alle vliezen af
- Doe ze zwezerik in de koude courtbouillon breng het aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten pocheren
- Giet de zwezeriken af en laat ze onder druk afkoelen
- Maak de champignons schoon, hak de helft fijn en snij de rest in plakjes
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn
- Smelt 20 gram boter in een pan en sauteer hierin de sjalotjes, voeg er dan de gehakte champignons bij
- en
- laat 5 minuten koken onder voortdurend roeren
- Als ze zwezeriken koud zijn snijden we ze in schijven van 1 cm dik en snijden deze in brunoise
- Sauteer in 40 gram boter de plakjes champignon en houd ze daarna warm
- Geef dan de brunoise zwezerik in dezelfde boter, sauteer ze op zacht vuur 8 minuten
- Doe de plakjes champignon weer in de pan
- Doe er de room bij en laat enkele minuten koken en controleer de smaak
- Corrigeer die eventueel met peper en zout
- Sauteer de omeletten als in ‘omelet’ maar voeg aan de eieren het sjalot- champignonmengsel toe
- Geef de zwezerik met champignons op de omeletten, vouw ze dicht en serveer