-
Ingrediënten- 1 blikje tonijn in olie
- Peterselie
- Zout
- Peper
- 8 eieren
- 40 gram boter
- 3 ansjovisjes Voor de saus:
- 2 eetlepels olie
- 4 tomaten
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 uien
- 1 bouquet garni
- 1 teentje knoflook
- Bereiding:
- Snij de boter in stukjes en doe ze samen met de ansjovisjes in de mixer
- Maal het fijn
- Schil de uien en hak ze fijn
- Maak de tomaten concassée
- Verhit de olie ensauteerhierin de uien totdat ze kleur krijgen
- Voeg de tomaten toe, het uitgeperste teentje knoflook en het bouquet garni
- Laat het 15 minuten koken en passeer het door een zeef
- Houd de saus op klein vuur warm en voeg de kappertjes toe en de helft van de ansjovisboter
- Voeg er ook de tonijn bij
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Sauteer de omletten als in ‘omelet’ en leg er de rest van de ansjovisboter op
- Vouw ze dicht en omring ze met de saus
- Geef er wat gehakte peterselie over