• Ingrediënten

    • 1 blikje tonijn in olie
    • Peterselie
    • Zout
    • Peper
    • 8 eieren
    • 40 gram boter
    • 3 ansjovisjes

      Voor de saus:

    • 2 eetlepels olie
    • 4 tomaten
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 2 uien
    • 1 bouquet garni
    • 1 teentje knoflook

  • Bereiding:
    • Snij de boter in stukjes en doe ze samen met de ansjovisjes in de mixer
    • Maal het fijn
    • Schil de uien en hak ze fijn
    • Maak de tomaten concassée
    • Verhit de olie ensauteerhierin de uien totdat ze kleur krijgen
    • Voeg de tomaten toe, het uitgeperste teentje knoflook en het bouquet garni
    • Laat het 15 minuten koken en passeer het door een zeef
    • Houd de saus op klein vuur warm en voeg de kappertjes toe en de helft van de ansjovisboter
    • Voeg er ook de tonijn bij
    • Breng de saus op smaak met peper en zout
    • Sauteer de omletten als in ‘omelet’ en leg er de rest van de ansjovisboter op
    • Vouw ze dicht en omring ze met de saus
    • Geef er wat gehakte peterselie over