-
Ingrediënten- 8 eieren
- 2 eetlepels room
- 30 gram boter
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Breek de eieren in een kom, en klop ze snel met een vork los, maar niet zo dat ze schuimig
worden - Voeg er de room bij en zout en peper naar smaak
- Smelt de boter in een grote pan
- Wanneer deze heet is, zonder dat ze kleur krijgt geven we de helft van de geklopte eieren erbij
- Laat ze op redelijk vuur sauteren en schud af en toe met de pan zodat zoveel mogelijk ei met
de bodem in aanraking komt - Laat de bovenkant niet helemaal droog worden
- Deze moet nog iets nat blijven
- Schuif een spatel onder de eimassa en klap eenderde deel van de omelet om
- Schuif de spatel aan de andere kant onder het ei en klap weer eenderde gedeelte om
- De omelet is nu in drieën gevouwen
- U kunt ze nu op een voorverwarmde schaal laten glijden
- Bak op dezelfde wijze een tweede omelet
- De omeletten mogen géén kleur krijgen!
- Breek de eieren in een kom, en klop ze snel met een vork los, maar niet zo dat ze schuimig