• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 2 eetlepels room
    • 30 gram boter
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Breek de eieren in een kom, en klop ze snel met een vork los, maar niet zo dat ze schuimig
      worden
    • Voeg er de room bij en zout en peper naar smaak
    • Smelt de boter in een grote pan
    • Wanneer deze heet is, zonder dat ze kleur krijgt geven we de helft van de geklopte eieren erbij
    • Laat ze op redelijk vuur sauteren en schud af en toe met de pan zodat zoveel mogelijk ei met
      de bodem in aanraking komt
    • Laat de bovenkant niet helemaal droog worden
    • Deze moet nog iets nat blijven
    • Schuif een spatel onder de eimassa en klap eenderde deel van de omelet om
    • Schuif de spatel aan de andere kant onder het ei en klap weer eenderde gedeelte om
    • De omelet is nu in drieën gevouwen
    • U kunt ze nu op een voorverwarmde schaal laten glijden
    • Bak op dezelfde wijze een tweede omelet
    • De omeletten mogen géén kleur krijgen!