-
Ingrediënten- 10 eieren
- 200 gram morilles
- 1 sjalot
- 2 dl slagroom
- Cayennepeper
- 50 gram boter
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Maak de paddestoelen schoon en was ze zeer zorgvuldig verschillende keren
- Laat ze dan uitlekken en snij ze in vieren
- Schil de sjalot en hak ze fijn
- Verhit wat boter in een pan, doe er de sjalot bij, zet de deksel op de pan en laat het zachtjes stoven
- Voeg er dan de morilles bij en laat dan op hoog vuursauterentotdat alle losgelaten vocht verdwenen is
- Voeg er dan de helft van de room bij en laat het 10 minuten zachtjes koken
- Breek twee eieren en scheid de dooiers van de witten
- Doe de dooiers in een pannetje, voeg de room toe, zout en peper en wat cayennepeper
- Verwarm het pannetje au bain marie en klop goed met de garde totdat er een zalfachtige schuimige saus ontstaat
- Sauteer twee omeletten als in ‘omelet’, leg er de morilles op, vouw ze dicht en schenk er wat saus over
- Serveer meteen