• IngrediĆ«nten

    • 10 eieren
    • 200 gram morilles
    • 1 sjalot
    • 2 dl slagroom
    • Cayennepeper
    • 50 gram boter
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Maak de paddestoelen schoon en was ze zeer zorgvuldig verschillende keren
    • Laat ze dan uitlekken en snij ze in vieren
    • Schil de sjalot en hak ze fijn
    • Verhit wat boter in een pan, doe er de sjalot bij, zet de deksel op de pan en laat het zachtjes stoven
    • Voeg er dan de morilles bij en laat dan op hoog vuursauterentotdat alle losgelaten vocht verdwenen is
    • Voeg er dan de helft van de room bij en laat het 10 minuten zachtjes koken
    • Breek twee eieren en scheid de dooiers van de witten
    • Doe de dooiers in een pannetje, voeg de room toe, zout en peper en wat cayennepeper
    • Verwarm het pannetje au bain marie en klop goed met de garde totdat er een zalfachtige schuimige saus ontstaat
    • Sauteer twee omeletten als in ‘omelet’, leg er de morilles op, vouw ze dicht en schenk er wat saus over
    • Serveer meteen