-
Ingrediënten- 8 eieren
- 500 gram tomaten
- 4 uien
- 100 gram boter
- 150 gram gekookte ham
- Zout
- Peper Voor de saus:
- 50 gram boter
- 2 uien
- Paprikapoeder
- bloem
- 3 dl kippebouillon
- 1 dl room
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Begin met de saus
- Schil de uien en hak ze fijn
- Verhit de boter in een pan en laat hierin de uien zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen
- Als de uien klaar zijn voeg dan 30 gram bloem toe, meng goed en laat ze wat kleur krijgen
- Geef er dan de bouillon bij, zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren
- Schil de 4 uien en hak ze fijn
- Snij de ham in brunoise
- Maak de tomaten concassée
- Verhit de helft van de boter in een pan
- Voeg er de uien en de ham bij en laat het even sauteren totdat de uien kleur krijgen
- Voeg dan de tomaat toe, geef er zout en peper bij en laat 10 minuten smoren
- Sauteer de omeletten als in ‘omelet’
- Vul ze met het groentenmengsel
- Vouw de omeletten dicht en schenk er wat saus over