• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 500 gram tomaten
    • 4 uien
    • 100 gram boter
    • 150 gram gekookte ham
    • Zout
    • Peper

      Voor de saus:

    • 50 gram boter
    • 2 uien
    • Paprikapoeder
    • bloem
    • 3 dl kippebouillon
    • 1 dl room
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Begin met de saus
    • Schil de uien en hak ze fijn
    • Verhit de boter in een pan en laat hierin de uien zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen
    • Als de uien klaar zijn voeg dan 30 gram bloem toe, meng goed en laat ze wat kleur krijgen
    • Geef er dan de bouillon bij, zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren
    • Schil de 4 uien en hak ze fijn
    • Snij de ham in brunoise
    • Maak de tomaten concassée
    • Verhit de helft van de boter in een pan
    • Voeg er de uien en de ham bij en laat het even sauteren totdat de uien kleur krijgen
    • Voeg dan de tomaat toe, geef er zout en peper bij en laat 10 minuten smoren
    • Sauteer de omeletten als in ‘omelet’
    • Vul ze met het groentenmengsel
    • Vouw de omeletten dicht en schenk er wat saus over