Voorafje

  • Ingrediënten
    • 5 eieren (middelmaat)

      Voor de vulling:

    • 60 g boter
    • Zout
    • Peper
    • 2 lepels koffiemelk
    • Kerrie of Engelse saus

      Voor de garnering:

    • Kappertjes
    • Peterselie
    • (paprikapoeder)
    • 2 tomaten
    • 1/2 komkommer
    • ± 100 g andijvie

  • Bereiding:
    • De eieren hard koken (10 min.), afkoelen, pellen en doormidden snijden
    • De dooiers uit de halve eieren nemen en fijnmaken
    • De boter zacht roeren en vermengen met de dooiermassa, zout, peper, de melk en een mespunt kerrie of enkele druppels Engelse saus
    • De eieren iets bijsnijden zodat ze kunnen staan
    • De eiboter in de eieren spuiten en garneren met een geopend kappertje en peterselie, desgewenst met paprikapoeder
    • Op een platte schaal plakjes tomaat of komkommer leggen en hierop de eieren plaatsen
    • De bodem van de schaal verder bedekken met zeer klein gesneden peterselie of andijvie