Voorafje
- Ingrediënten
- 5 eieren (middelmaat) Voor de vulling:
- 60 g boter
- Zout
- Peper
- 2 lepels koffiemelk
- Kerrie of Engelse saus Voor de garnering:
- Kappertjes
- Peterselie
- (paprikapoeder)
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- ± 100 g andijvie
- Bereiding:
- De eieren hard koken (10 min.), afkoelen, pellen en doormidden snijden
- De dooiers uit de halve eieren nemen en fijnmaken
- De boter zacht roeren en vermengen met de dooiermassa, zout, peper, de melk en een mespunt kerrie of enkele druppels Engelse saus
- De eieren iets bijsnijden zodat ze kunnen staan
- De eiboter in de eieren spuiten en garneren met een geopend kappertje en peterselie, desgewenst met paprikapoeder
- Op een platte schaal plakjes tomaat of komkommer leggen en hierop de eieren plaatsen
- De bodem van de schaal verder bedekken met zeer klein gesneden peterselie of andijvie