-
Ingrediënten- 9 eieren
- 2 dl azijn
- 4 sneden witbrood
- 1 truffel
- 1 blikje asperges
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 bouquet garni
- 8 rivierkreeftjes
- 4 dl melk
- 100 gram boter
- 35 gram bloem
- 100 gram geraspte gruyère
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Schil de ui en de wortel en snij ze in dunne plakjes
- Doe ze in een pan, samen met het bouquet garni, een halve liter water, 1 dl azijn en wat zout
- Laat het een half uurtje zachtjes koken
- Trek het middendeel uit de staart van de rivierkreeftjes en verwijder zodoende de darm
- Leg ze 10 minuten in de kokende courtbouillon en houd ze dan warm in deze bouillon
- Smelt ondertussen 35 gram boter in een pan en voeg de bloem toe
- Roer goed en geef er dan de melk bij, zout en peper en breng het aan de kook
- Laat het zachtjes 5 minuten koken
- Haal de korsten van het brood en bruineer deze in wat boter
- Beboter een ovenschaal
- Laat de asperges uitlekken en leg ze in vier bosjes in de ovenschaal
- Geef er de rest van de boter over en sluit de schaal af met alufolie
- Zet de schaal in een oven van 200 graden
- Snij de truffel in 8 plakjes
- Bereid de eieren als in “gepocheerde eieren” en houd ze warm
- Voeg de kaas bij de saus en laat deze smelten
- Maak de saus af met een eidooier
- Plaats de sneden brood op een schaal, leg op elke snee twee eieren, leg de rivierkreeftjes ertussen
- Leg op elk ei een schijfje truffel en schenk daar wat saus over
- Laat het in de ovengratineren en leg er daarna de asperges bij