• Ingrediënten

    • 1/2 citroen
    • 4 deegbakjes
    • 125 gram boter
    • 1 dl azijn
    • Zout
    • Peper
    • 2 schijven gekookte ham

  • Bereiding:
    • Smelt de boter maar laat ze niet heet worden
    • Breek 3 eieren, scheid de witten van de dooiers en doe de dooiers met een eetlepel water in een pannetje
    • Verwarm dit au bain marie en klop de eidooiers onophoudelijk, totdat dik en crèmig worden
    • Haal dan de pan van het vuur en werk er onder voortdurend kloppen de boter door
    • Geef er zout en peper bij en het sap van de halve citroen
    • Snij de ham in brunoise en leg deze op de bodem van de deegbakjes
    • Schuif deze in een oven van 200 graden om warm te worden
    • Bereid de overige eieren als in “gepocheerde eieren”
    • Leg op elk bakje een ei, geef er wat saus over en serveer meteen